nieuws

Constructor Dexion in Spaanse handen

Warehousing 1257

Constructor Dexion in Spaanse handen

Gonvarri is de nieuwe eigenaar van de magazijnstellingen specialist Constructor Dexion. Gonvarri is een Spaanse staalreus. De overname moet groei opleveren voor beide partijen.

Gonvarri material handling. Zo heet het nieuwe bedrijf. Hier vallen de merken Constructor, Dexion en Kasten onder. De nieuwe divisie binnen het Spaanse familiebedrijf volgt op de overname  van Constructor Dexion door Gonvarri. Dat maakten beide bedrijven woensdag bekend op Logimat 2018.

Cijfers Gonvarri

Gonvarri is een Spaanse staal- en aluminiumproducent en -leverancier. Het bedrijf is actief in 17 landen en behaalde vorig jaar een omzet van 3 miljard euro. 65 procent van de omzet wordt behaald uit de automotive industrie. Andere belangrijke divisies zijn wegenbouw (vangrails) en energie (stellingen voor zonnepanelen)

 

 

Gonvarri Material Handling in notendop
3 merken: Kasten, Dexion en Constructor
190 miljoen euro omzet in 2017
4 productielocaties (Duitsland, Roemenië, Rusland en Finland
4 magazijnen (Duitsland, UK, Zweden en Finland
Actief in 50 landen

 

 

Door de overname van Constructor Dexion (dat in 2005 in handen kwam van het Noorse conglomeraat Aker) komt daar de material handling tak bij. Constructor, Dexion en Karsten komen onder de paraplu Gonvarri Material Handling te hangen. De merknamen blijven actief.

 

 

Lees ook
Magazijnstellingen: zo kies je de juiste

 

 

Groei in landen en portfolio

Beide bedrijven denken door de deal sneller en beter te kunnen groeien. Josu Calvo, ceo Gonvarri: “We willen uitbreiden naar Zuid-Europa en in Amerika. Deze overname biedt ons die kansen.” De deal moet ook voor groei zorgen in Zuid en Midden Amerika. Gonvarri is niet geheel nieuw met magazijnstellingen. 5 jaar geleden nam het een magazijnstellingenspecialist over in Colombia. Ambitie die aansluit bij Constructor Dexion. Olgens Frank Pohl, ceo Constructor Dexion bidet de overname de magazijnstellingenspecialist meer (financiële) mogelijkheden. “Wij willen groeien en en dicht op de klant zitten. Met Gonvarri als moederbedrijf kan dat.” De deal moet ook zorgen voor een breder, ruimer productaanbod. Beslissingen hierover moeten nog worden gemaakt.

 

 

Reageer op dit artikel