nieuws

Technische Unie breidt distributiecentrum fors uit

Warehousing 2741

Technische Unie breidt distributiecentrum fors uit

Het distributiecentrum van Technische Unie in Alphen aan den Rijn is te klein geworden. De technische groothandel vergroot daarom de capaciteit van zijn dc. Naast extra pickstations wordt de outbound uitgebreid.

De uitbreiding omvat 20 multifunctionele werplekken voor orderverzameling (in totaal 80 werkplekken) en een nieuwe outbound lane (3 in totaal). Door de uitbreidingen, verzorgd door Witron, vergroot Technische Unie zijn interne stroom met ruim 30%. Op een topdag kunnen straks bijna 100.000 orderregels verzameld worden.

Orderverzamelingssysteem

Het systeem wordt ook uitgerust met automatische Dynamic Picking System  (DPS)- en OCB-gangen (Order Consolidation Buffer) met 60.000 opslaglocaties voor bakken (257.000) en 8 stapelkranen (in totaal 33). De bakken worden in drie groepen onderverdeeld, waardoor het brede assortiment van meer dan 89.000 verschillende producten ruimtebesparend kan worden opgeslagen.

 

Lees ook
Zo automatiseert Hoogvliet zijn distributiecentrum

 

De aanlevering voor lege bakken wordt verdubbeld in grootte en doorvoer. Deze ruimte wordt gebruikt om de lege bakken die klanten van Technische Unie retourneren, automatisch te ontstapelen en aan te leveren bij het DPS AS/RS.

 Magazijninrichting

Automatisering is het sleutelwoord. Tecnische Unie kiest  voor systemen  Systemen die onder meer bij het distributiecentrum van Coop in Oslo al worden gebruikt. Een vergelijkbaar systeem staat in het dc van Edeka in het Duitse Landsberg. De uitbreiding van Technische Unie volgt bijna 10 jaar nadat het bedrijf zijn dc in gebruik nam. 

Dynamisch orderpicken

Het Dynamic Picking System (DPS) is gebaseerd op de principes van zowel goods-to-person als person-to-goods orderverzameling. Afhankelijk van de orderstructuur worden de artikelen definitief of naar behoefte in het pick-front geplaatst.

Pick by light en automatisch stapelen

Stapelkranen die door het systeem worden aangestuurd zorgen voor replenishment van de pickzones. Het orderverzamelen wordt ondersteund door een pick-by-light systeem.

De orderbakken in de Order Consolidation Buffer worden automatisch geconsolideerd op klant en route. In de outbound lane worden de verzamelde en geconsolideerde bakken automatisch gestapeld, op dolly’s geplaatst, van een deksel voorzien, in folie gewikkeld en van een verzendlabel voorzien. Vervolgens worden ze op conveyors naar de verzendruimte getransporteerd.

Reageer op dit artikel