nieuws

Verpakking e-commerce is ‘amateuristisch’

Warehousing 2527

Verbijsterend en amateuristisch. Dat is de home delivery verpakkingswereld vandaag de dag. Er moet snel een fundamentele wijziging komen in doen en denken.

Verpakking e-commerce is ‘amateuristisch’

Dat stelt Michael Nieuwesteeg, directeur van het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) NVC is een vereniging van bedrijven die het belang erkennen van verpakken als activiteit binnen de gehele supply chain.

Onderzoek verpakking thuislevering

De NVC heeft in samenwerking met 4 studenten van Daedalus, de studievereniging van Industrieel Ontwerpen (IO) aan de Universiteit Twente, de verpakkingsmanieren van Bol.com, Alibaba en Amazon onderzocht.

De studenten hebben afzonderlijk 36 orders geplaatst van 5 verschillende producten. De uitkomsten zijn ‘verbijsterend’, aldus Nieuwesteeg. De directeur presenteert de bevindingen van de  E-commerce Home Delivery Packaging Survey 2017 tijdens de 1e internationale conferentie Web Retail Packaging.

 

 

Lees ook
Bunzl koppelt internet of things aan verpakking
Duurzamer verpakken in de e-commerce

 

Conferentie Web Retail Packaging op Logistica 2017

Deze conferentie wordt gehouden op 28 november tijdens de Logistica 2017. Meer sprekers komen aan bod tijdens de conferentie.  Zo zal Jennifer Wang, van Alibaba Group Europe een presentatie geven met de titel: Unpacking the global potential of SME-retailers via the Alibaba platforms.

Andere sprekers

Allan Dickner van Ikea gaat in op de juiste verpakkingsstrategie als retailer in een multichannel omgeving.

Laurens Tuinhout and Mike Zuurbier van Post NL Pakketten gaan in op het bereiken van een zo duurzaam mogelijke manier van e-commerce verpakking.

Herbert ten Have van Fizyr (voorheen Delft Robotics), winnaar sorteerwedstrijd Amazon,  legt de kansen en gevolgen uit van artificial intelligence in combinatie met verpakking.  Slotspreker is Bas van Steenoven van Neopost, winnaar van de Logistica Award 2015.

Bekijk het volledige programma en tijdstippen

Reageer op dit artikel