nieuws

Bunzl koppelt internet of things aan verpakking

Warehousing 2460

Bunzl koppelt internet of things aan verpakking

Bunzl lanceert Smartix, een intelligente verpakkingsoplossing die de ontwikkeling van het ‘Internet of Packaging’ een flinke boost geeft.

Smartix maakt gebruik van NFC-technologie en vergroot daarmee de interactiemogelijkheden tussen retailer en consument, stelt Bunzl. Smartix maakt gebruik van de contactloze communicatietechnologie NFC (Near Field Communication), die met vrijwel iedere smartphone te gebruiken is.

Retouren

Met dit concept kan de consument een NFC-label op de verpakking scannen, waarna de SmartiX-app toegang krijgt tot de persoonlijke, beveiligde bestelinformatie van de klant. Met SmartiX kan de klant op dit moment al order- en productinformatie vinden, kan hij het retourproces starten, een review plaatsen en een chat opzetten met de klantenservice.

Betalen met app

Midden 2018 zal hij met de app ook direct kunnen betalen. Via Smartix heeft de klant onmiddellijk rechtstreeks contact met de verkoper van zijn product. De versnelling van het retourproces is het belangrijkste voordeel voor de retailer, aldus Bunzl. Dit maakt het automatisch verwerken van retouren gemakkelijker en het optimaliseren van het logistieke proces.

 

Retouren: winnen met waarde en slim proces

Wat betekent ‘Internet of Things’ voor mijn bedrijf?

 

Internet of things op verpakking

Smartix en Bunzl zien een grote toekomst weggelegd voor Internet of Things-applicaties in de verpakkingsindustrie. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Zo wordt er gewerkt aan koelkastverpakkingen die communiceren met de smartphone als het product de houdbaarheidsdatum nadert. Ook wordt het mogelijk via de smartphone vanuit de supermarkt te inventariseren wat er nog in de koelkast staat. Het Smartix-concept wordt getoond op verpakkingscongres AIPIA 2017 op 2 en 3 november in de Beurs van Berlage in Amsterdam

 

Reageer op dit artikel