nieuws

Aantal keuringen veiligheid magazijn blijft stijgen

Warehousing 1423

Aantal keuringen veiligheid magazijn blijft stijgen

Opnieuw positieve cijfers voor het aantal periodieke veiligheidskeuringen. BMWT heeft het eerste half jaar en forse stijging genoteerd.

In de eerste helft van 2017 zijn er 4% meer keuringen uitgevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar. In het eerste halfjaar van 2017 is dit aantal gegroeid tot 149.000.

Stijging in alle productgroepen

De productgroep mobiel intern transport  noteerde de grootste stijging. Het aantal keuringen in deze productgroep groeide met 8%, van 67.000 in het eerste halfjaar van 2016 naar 72.500 in het eerste halfjaar van 2017. Het aantal keuringen in de productgroepen hijsmachines, magazijninrichtingen, burger- & utiliteitsbouw en GWW steeg respectievelijk met 27%, 12%, 8% en 6,5%. Het overgrote deel (90%) van de veiligheidskeuringen werd uitgevoerd in de intralogistieke wereld waarbij mobiel intern transport (heftrucks), magazijninrichtingen en tractiebatterijen belangrijk zijn. Exacte cijfers per categorie kan BMWT nu niet geven.

 

Lees ook
Ruim 262.000 keuringen in 2016

 

Bewustzijn veiligheid groeit

BMWT directeur Jan Hommes: “De cijfers laten zien dat werkgevers veilig werkmateriaal belangrijk vinden. Wat je ziet is dat de groei in intralogistiek gestaag doorzet.” Hommes verklaart de groei door economische groei, toenemende bewustzijn van werkgevers over veiligheid.

Reageer op dit artikel