nieuws

Amerikaanse reus koopt Partner Logistics

Warehousing 8337

Amerikaanse reus koopt Partner Logistics

Partner Logistics wordt verkocht. Een grote Amerikaanse speler op het gebied van koel-, vriesopslag en logistiek wordt de nieuwe eigenaar.

Lineage Logistics, een van de grootste bedrijven op het gebied van koel en vries opslag en logistiek ter wereld, neemt Partner Logistics over. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Geautomatisseerde distributiecentra

Door de koop voegt Lineage meer dan 2,86 miljoen kubieke meter temperatuur geconditioneerde opslagcapaciteit toe. Door de deal breit Lineage zijn activiteiten uit met zes volledig geautomatiseerde warehouses en een conventioneel vrieshuis in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Financiën

Het is de eerste internationale acquisitie van Lineage, een organisatie die gesteund wordt door investeringsfirma Bay Grove. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Partner Logistics verheugd

“Deze transactie is een fantastische kans voor ons bedrijf en onze klanten,” aldus Duco Buijze, CEO van Partner Logistics. “Wij verheugen ons erop deel te gaan uitmaken van Lineage en de mogelijkheden voor groei en uitbreiding van ons dienstenpakket te vergroten.”

Groeikansen

“De overname is goed voor de toekomst van Partner Logistics. Buijze en zijn team zien groeimogelijkheden en samen met Lineage kan die groei worden gerealiseerd. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. “We blijven allemaal op onze stoel.”De naam Partner Logistics zal wel op den duur verdwijnen.

 

3PL functie

Partner Logistics vaart sinds enkele jaren een nieuwe koers. Het bedrijf wil niet meer enkel een opslagspecialist zijn voor vriesproducten. Het bedrijf werpt zich op als 3PL-partner. Deze nieuwe strategie volgde na een moeilijke periode waarbij 6 van de 12 warehouses werden gesloten/afgestoten.

17,2 miljoen kubieke meter  opslag

Lineage opgericht in 2008 is door grote acquisities en nieuwbouw gegroeid. Het bedrijf heeft ruim  100 locaties in de Verenigde Staten en 17,2 miljoen kubieke meter temperatuur geconditioneerde opslagcapaciteit.

“De acquisitie van Partner Logistics toont de doorlopende toewijding van Lineage aan de wereldwijde supply chain van onze klanten door dynamische, geavanceerde oplossingen op het gebied van vries logistiek te bieden,” aldus Greg Lehmkuhl, President en CEO van Lineage.

Lineage gebruikt de acquisitie van Partner als extra platform voor nieuwe automatiseringsprojecten in de Amerikaanse en Europese markt.

AGRO Merchants

De overname door Lineage staat niet op zich. De Amerikanen zijn al langer op overnamepad in de wereld van koel-, vriesopslag. De laatste jaren was het vooral AGRO Merchants die in korte tijd (Nederlandse) bedrijven inlijfde.

 

Reageer op dit artikel