nieuws

Opnieuw recordjaar voor Jungheinrich

Warehousing 1062

Voor het eerst een productievolume van meer dan 100.000 heftrucks met mooie financiële resultaten. Jungheinrich ligt op schema.

Opnieuw recordjaar voor Jungheinrich
Motip Dupli krijgt automatisch magazijn

De ambitie is om op eigen kracht bij de top van de wereldwijde heftruckfabrikanten te blijven, ondanks de overnames die de voornaamste concurrenten uitvoeren. Dat lukt volgens het topmanagement van Jungheinrich goed, aldus bestuursvoorzitter Hans-Georg Frey gisteren tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Op weg naar 4 miljard euro

De omzet steeg vorig jaar naar ruim 3 miljard euro. Het eerste kwartaal van dit jaar laat een groei zien van 15 procent ten opzichte van Q1 in 2016. Het productievolume ging de eerste drie maanden van 2017 met 21 procent omhoog naar 29.000 voertuigen. “We zijn prima gepositioneerd in de markt met onze strategie voor 2020.” Het doel in deze visie is geformuleerd op 4 miljard euro omzet en minimaal 7 procent groei per jaar.

Groter aandeel Logistics Systems

Meer en meer profileert Jungheinrich zich als een totaalleverancier van logistieke oplossingen in plaats van alleen een heftruckfabrikant. Daarvoor is met name de aparte divisie Logistics Systems verantwoordelijk. Vorig jaar wist de divisie voor 440 miljoen euro aan systemen weg te zetten. Frey verwacht dat de divisie in 2020 zal doorgroeien naar een omzet van 700 miljoen euro, waarmee het aandeel van deze divisie in het totaal een grote sprong gaat maken.

Voorbeeld: Motip Dupli

Goed voorbeeld – op kleine schaal – van deze ambitie is de installatie van een geautomatiseerd magazijn bij de firma Motip Dupli in Wolvega. Het nieuwe pand heeft 2.950 vierkante meter vloeroppervlak en is 18 meter hoog, waar drie ganggebonden magazijnkranen 6.000 palletplaatsen (dubbeldiep) bedienen. Conveyors zorgen voor af- en aanvoer. Jungheinrich levert het systeem, compleet met een WMS-pakket en WCS software voor de aansturing. In fase twee komen er twee gangen bij, goed voor 4.000 palletplaatsen. Motip Dulpli is fabrikant van spuitbussen met autolak, remmenreinigers en siliconenspray. Er werken 300 mensen op de productievestiging in Wolvega.

Jungheinrich stapt in prefab ruimtesystemen

Reageer op dit artikel