nieuws

Wijnexpert mechaniseert magazijn

Warehousing 1998

Wijnexpert mechaniseert magazijn

Bouw Logistic Services, specialist op het gebied van wijnlogistiek, gaat haar magazijn in Gorredijk vergaand mechaniseren. Het bedrijf kiest onder meer voor pick to light.

Bouw Logistic Services gaat zijn magazijn in Gorredijk onder meer inrichten met conveyor systemen (Costo) om het transport, verpakken en sorteerwerk te versnellen. Ook kiest de wijnexpert voor pickstations met pick to light techniek. De algehele aansturing wordt gedaan door het Arrow WMS van Xtend. Costo levert ook alle randapparatuur, zoals etiketeersystemen, printers en scanners.

Mechanisatie gevolgen voor mens en heftrucks

De palletstellingen blijven grotendeels bestaan. Het grootste verschil is dat er minder rijafstanden afgelegd hoeven te worden door de mechanisatie. Het aantal heftrucks en benodigde medewerkers verminderd eveneens.  Aantallen noemt het bedrijf niet.

Efficiënter werken

De mechanisering is ingegeven door de overname van Baarsma Logistiek medio 2016. Door de uitbreiding was een efficiencyslag noodzakelijk. De oude situatie met conventionele orderpicking deels met RF en deels met vooraf geprinte pakketlabels, is niet meer toereikend.

Lees ook
Distributiecentrum 3.0 – bereid je voor op de toekomst

VAS en VAL

Het nieuwe systeem zal zo’n 1.250 dozen wijn per uur kunnen verwerken. Door de verwachte verbeterde efficiency (aantal artikelen in het magazijn blijft gelijk) biedt de mechanisatie Bouw Logistics Service de kans extra dienstverlening aan te bieden.

Cijfers magazijn

Het magazijn beslaat een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. Hier is plek voor circa 3.000 artikelen op circa 7.000 palletplaatsen. In het magazijn werken veertig medewerkers. In juni 2017 verwacht Bouw Logistics operationeel te zijn met de nieuwe technieken.

Reageer op dit artikel