nieuws

Omzet beschermende verpakking verdubbelt in 2026

Warehousing 1314

De wereldwijde beschermende verpakkingsmarkt groeit hard. In 2026 zal de waarde bijna zijn verdubbeld.

Omzet beschermende verpakking verdubbelt in 2026

Vandaag de dag is de waarde van beschermende verpakking zo’n25 miljard dollar. De komende jaren groeit dit getal fors, blijkt uit een recent rapport van Future Market Insights. De wereldwijde beschermende verpakkingsmarkt zal jaarlijks groeien met 5,3% tot $ 42 miljard in 2026.

E-commerce als aanjager

Met name de toenemende behoefte aan opblaasbare verpakking, zorgt voor de stijging.  Groei die wordt gevoed door de alsmaar stijgende e-commerce. Ook de voorkeur voor op papier gebaseerde verpakkingen speelt een rol.

Lees ook
In vijf stappen naar een efficiënter verpakkingsproces

Belangrijkste verpakkingsfuncties

Blokkeren en vastzetten, demping, isolatie, verpakken en opvulling worden geïdentificeerd als de belangrijkste verpakkingsfuncties in de mondiale markt. Bijna 27% van de totale marktwaarde in de komende 10 jaar zal verpakking voor opvulling betreffen. Als gevolg hiervan, zal het gebruik van papier en kunststoffen, zoals noppenfolie toenemen tot 2026.

Duurzaamheid verpakking

Volgens SealedAir, uitvinder van de bubbel folie,  valt nog een wereld te winnen op het gebied van verpakken in E-commerce. De markt zit nog in het ‘steentijdperk.’ De verpakkingsspecialist wil dit veranderen met nieuwe machines en technieken waarbij duurzaamheid en klantervaring centraal staan. Neopost heeft daarop de CVP 500 gelanceerd. Neopost won de Logistica Award ermee. De CVP 500 is een verpakkingsmachine die automatisch omdozen van elk willekeurig formaat kan snijden en vouwen.

 

 

Reageer op dit artikel