nieuws

Venlo krijgt grootste e-commerce distributiecentrum van Nederland

Warehousing 11189

Venlo krijgt grootste e-commerce distributiecentrum van Nederland

Venlo mag zich eind dit jaar thuis noemen van het grootste e-commerce distributiecentrum van Nederland. Onlineaanbieder Vida XL gaat een nieuw Europees dc bouwen in de Limburgse stad.

Vida XL bouwt in Venlo, logistieke hotspot van Nederland, een nieuw distributiecentrum van ruim 100.000 m². Hiermee speelt de online retailer in op haar snelle internationale expansie en haar groeiambities. Met de bouw verdubbelt Vida Xl haar huidige distributiecapaciteit. In het dc zullen dagelijks ruim 60.000 bestellingen worden verwerkt en verstuurd naar alle Europese landen.

Groeiambitie

VidaXL is volgens eigen zeggen één van Europa’s snelst groeiende internationale online retailers en actief in 29 landen. Nu haar netwerk van webshops ook wordt ontsloten voor andere retailers, heeft de onlineaanbieder behoefte aan meer distributieruimte.

Grootste e-commerce dc van Nederland

De eerste paal van het distributiecentrum, dat verrijst op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord, gaat in februari de grond in en het warehouse wordt naar verwachting aan het einde van dit jaar operationeel. Het distributiecentrum wordt volgens de onlinespecialist het grootste e-commerce dc van Nederland. Die inschatting lijkt juist. Maar voor hoe lang? Bol.com bouwt momenteel een groot distributiecentrum in Waalwijk en heeft al uitbreiding aangekondigd. Of VidaXl direct 100.000m2 in gebruik neemt of in fases is niet bekendgemaakt.

E-commerce is booming in Nederland. Heeft uw organisatie hier ook mee te maken en wilt u meer kennis opdoen over de logistiek achter de online aankopen en hoe u dit optimaal organiseert? Dan is de Collegereeks E-Logistics wellicht iets voor u.

Reageer op dit artikel