nieuws

UPS vergroot sorteercapaciteit Nederland

Warehousing 2227

UPS vergroot sorteercapaciteit Nederland

UPS heeft een nieuw sorteer- en distributiecentrum in de regio Amsterdam geopend. Het dc in Hoofddorp is een aanvulling op het pand aan de Deccaweg in Amsterdam.

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 2.300 vierkante meter heeft de capaciteit om tot 1.500 pakketten per uur te verwerken. Het dc in Hooddorp biedt werk aan 40 mensen.

 Meer investeringen in Nederland

De opening van het extra sorteercentrum is onderdeel van een reeks investeringen van UPS in Nederland en Europa. Zo opende UPS vorig jaar een nieuw sorteercentrum in Heerenveen en een nieuw healthcare-distributiecentrum op Schiphol, en breidde het zijn healthcare-campus uit in Roermond en Venlo.

2 miljard dollar voor Europees netwerk

Deze investeringen maken deel uit van een groot investeringsplan van UPS in Europa. Het Amerikaanse wereldconcern investeert tot en met 2019 2 miljard dollar in het Europese netwerk. UPS breidt zijn worldwide express plus-service uit met 28 nieuwe landen, test elektrische driewielers voor de bezorging in steden,

Antwoord op groeiende vraag

Over de investeringen in Nederland zegt Tim Helsen, country manager, UPS Nederland:  “Nederland is een belangrijke markt voor UPS en dit nieuwe centrum is ons antwoord op de groeiende vraag die we zien in dit deel van het land. Dit is ook de drukste tijd van het jaar voor UPS en deze extra capaciteit stelt ons in staat om onze klanten van een betrouwbare dienstverlening te blijven voorzien.”

 

 

 

 

Reageer op dit artikel