nieuws

Ontwerpprijs voor AGV van SSI Schäfer

Warehousing 1156

Ontwerpprijs voor AGV van SSI Schäfer

Magazijninrichter SSI Schäfer is bekroond met de Best of Industriepreis 2016 voor de Weasel, een compact AGV systeem, dat de producent twee jaar geleden introduceerde. Hetzelfde product dingt ook mee naar de IFOY award over twee weken tijdens de CeMAT in Hannover.

De Industriepreis gaat jaarlijks naar bedrijven die innovatieve productoplossingen ontwikkelen met wetenschappelijke, technologische en ecologische meerwaarde. Het motto van de wedstrijd was dit jaar ‘Met vooruitgang naar succes’. Het innovatieve Weasel AGV-systeem kan zich nu betitelen als ‘Best of 2016’  in de categorie Intralogistiek en Productiemanagement als één van de beste innovatieve producten van 2016.

Detectielus in de vloer

AGV-systemen zijn volledig automatische transportsystemen met onbemande voertuigen. De Weasel kan automatisch dozen, kunststof bakken en een variëteit aan andere goederen tot 35 kg vervoeren, zonder de hulp van een transportbaansysteem. Het systeem werkt via een detectie lus in de vloer, die door de AGV wordt gevolgd en ook heel eenvoudig kan worden aangepast. Goederen worden zo veilig en zonder toegangsbeperkingen naar de bestemming vervoerd met lage aanschaf- en exploitatiekosten. Omdat het systeem flexibel en schaalbaar is, kan er snel worden ingespeeld op veranderende klantbehoeften en vraag.

Reageer op dit artikel