nieuws

Lidl wil nieuw distributiecentrum bouwen in Overbetuwe

Warehousing 12800

Lidl wil nieuw distributiecentrum bouwen in Overbetuwe
Op Park15 tussen Arnhem en Nijmegen, direct aan de A15 ter hoogte van Elst-Oosterhout, is al een begin gemaakt met de bouw van het eerste distributiecentrum voor Nabuurs en Kraft-Heinz. Ook Lidl wil gaan bouwen en heeft alvast een kavel van 16 hectare in optie genomen. Foto: GiesbersGroep, Arnhem.

Supermarktketen Lidl heeft plannen om een nieuw distributiecentrum te bouwen in Oosterhout, in de gemeente Overbetuwe. Het dc moet verrijzen op een kavel van 16 hectare op Park15 langs de snelweg A15.

Zowel Lidl als Giesbers Groep – de exploitant van logistiek bedrijvenpark Park15 – bevestigen dat het distributiecentrum er gaat komen. Lidl wil nog weinig prijsgeven over de kosten van de nieuwbouwplannen en wanneer wordt gestart met de bouw.

Focus op nieuwbouw Waddinxveen

“Als bedrijven groeien we op dit moment ontzettend hard. Dat is een van de redenen dat we op dit bedrijventerrein in de Overbetuwe een grondpositie hebben ingenomen. Wanneer we gaan bouwen, is onbekend maar als het eenmaal zover is dan wordt het wederom een extreem duurzaam BREEAM-pand, net als ons nog in aanbouw zijnde distributiecentrum in Waddinxveen. Op dit laatste project houden we op dit moment ook onze voornaamste focus. Laat onverlet dat het nieuwe dc in de Overbetuwe in de toekomst nog beter in onze eigen behoeftes zal voorzien”, zegt Lidl-persvoorlichter Christine Braun desgevraagd.

Opsteker voor Park15

De geplande komst van het supermarktconcern is een nieuwe opsteker voor Giesbers Groep uit Arnhem, exploitant van het nieuwe Park15 dat ingesloten ligt tussen Arnhem en Nijmegen. Van het circa 85 hectare grote XXL logistieke bedrijvenpark is volgens Giesbers inmiddels 25 hectare ingevuld.

Heinz en Mars

Eind januari werd bekend dat Heinz zijn Europese distributieactiviteiten onderbrengt in een 60.000 vierkante meter groot multi-client distributiecentrum waar logistiek dienstverlener Nabuurs de scepter over gaat zwaaien. Ook Nabuurs-klanten Mars, SCA en Nutricia gaan gebruiken maken van dit distributiecentrum in het Gelderse Oosterhout dat begin volgend jaar wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel