nieuws

Voorverkiezing Logistiek Manager van start

Warehousing

Voorverkiezing Logistiek Manager van start

Ook dit jaar weer is de beurs het toneel van de voorverkiezing Logistiek Manager van het Jaar. Van de vijf nieuwe kandidaten wordt verwacht dat ze game changer kunnen zijn.

Voorafgaand aan de presentatie de vijf genomineerden hield spreekstalmeester Jan Dirk Stouten (RTV Rijnmond) een paneldiscussie over het thema. Voorzitter Ronald Leunisse (Stichting Logistiek Manager van het Jaar en DHL), onderzoeker Dennis Siliacus (Advance) en hoogleraar René de Koster (Erasmus) gaven hun visie.

Leveren van prestaties

Siliacus heeft onderzoek gedaan naar het profiel van de logistiek professional en constateerde bij de beroepsgroep een sterke neiging naar het leveren van prestaties. Meer dan het promoten er van. Er is ook een zekere hang naar procedures en hiërarchische structuur waarin de logisticus zich thuis voelt.
De Koster herkende dat beeld. Volgens hem komt dat vooral voort uit het gevoel om dingen waar te maken, werken vanuit de inhoud. Daar past voorop lopen wat minder goed in. Maar de hoogleraar haastte zich te zeggen, dat dit heel erg persoonsafhankelijk is. En ook dat mensen ook vakmatig worden gevormd door de omgeving. “Logistiekelingen kunnen prima leiders zijn, maar het moet wel in ze zitten.”

Discussie in de sector aanzwengelen

Het thema van de komende verkiezing Logistiek Manager van het Jaar is Logistiek als game changer. Voorzitter Leunisse maakte het bruggetje. “We willen graag de discussie aanzwengelen, een steen in de vijver gooien. De sector moet het zelf oppikken en zo het verschil willen maken in hun eigen organisatie. Dat is waar we naar toe willen werken in de aanloop van de verkiezing volgend jaar op 23 maart.”
Binnenkort gaat de jury om tafel zitten om drie van de vijf genomineerden te selecteren voor de volgende ronde. Dat is dan de finale volgend jaar. Alle vijf deden gisteren uitvoerig hun best om zich zo goed mogelijk te presenteren aan de jury en aan het publiek. De vijf kandidaten zijn:
Eric Ermstrang (Philips Healthservices)
Carin Hendriksen (Omron)
Marco de Jong (Footlocker)
Iwan te Winkel (Raab Kärcher)
Martin van Zanten (Valspar)

 

Reageer op dit artikel