nieuws

Primark start bouw mega-dc in Roosendaal

Warehousing

Primark start bouw mega-dc in Roosendaal
Primark bouwt een mega-dc in Roosendaal. De bouw is inmiddels gestart.

Fashion retailer Primark is eind vorige week gestart met de nieuwbouw van het negen hectare grote distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel bij Roosendaal. Vanuit dit mega-dc, dat werkgelegenheid biedt aan 400 mensen, distribueert het Ierse bedrijf vanaf 2016 fashionproducten en lifestyle-accessoires aan winkelfilialen in onder andere de Benelux en Noord-Frankrijk.

Logistics Capital Partners (LCP) ontwikkelt het nieuwe distributiecentrum van Primark op een perceel van zestien hectare op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel onder de rook van Roosendaal. Aan de voorzijde van het dc komt boven de laad- en loszone een mezzanine van drie lagen met rekkensystemen voor hangende kledij. Door de extra hoogte kan ook in de zone met traditionele rekken circa 40 procent extra voorraad worden opgeslagen per vierkante meter. Het gebouw wordt, zo meldt LCP donderdag, gerealiseerd met de nieuwste bouwtechnieken en voldoet aan de strengste isolatienormen.

Bijzonder gebouw

Kristof Verstraeten van Logistics Capital Partners zegt over het nieuwbouwproject bij Primark: “Dit distributiecentrum behoort tot de grootste in Europa. Wij hebben samen met Borchwerf II CV, de gemeente Roosendaal en REWIN West-Brabant alles in het werk gesteld deze nieuwe werkgever op deze locatie te kunnen verwelkomen. De hoogte, omvang en inrichting maken dit tot een bijzonder gebouw dat je niet snel tegenkomt.”

Primark dc kost 26 miljoen

De bouw van het distributiecentrum, dat 26 miljoen euro kost, is in handen van Sprangers Bouwbedrijf uit Breda. “We starten nu met de realisatie van het eerste deel van bijna zes hectare en twintig meter hoog. Dat is al meer dan 1 miljoen kubieke meter. Daar kunnen later, in een tweede nog drie hectare bijbouwen van eveneens twintig meter hoogte. Omstreeks juni volgend jaar wordt het eerste deel opgeleverd”, verklaart directeur Ko Nuijten van Sprangers Bouwbedrijf.

400 arbeidsplaatsen

Wethouder Hans Verbraak van Roosendaal laat weten verheugd te zijn over de komst van het distributiecentrum van Primark naar logistieke hotspot West-Brabant: “De gemeente zet de komende jaren vol in op logistiek. Door de gunstige ligging, uitstekende faciliteiten en nauwe samenwerking met partijen in de logistiek is Roosendaal een ideale vestigingsgemeente voor de logistieke sector. Daarnaast levert het nieuwe distributiecentrum op termijn ongeveer 400 nieuwe arbeidsplaatsen op.”

Fashion EDC’s

Diverse fashion retailers hebben de afgelopen jaren in Roosendaal en het nabijgelegen Bergen op Zoom een Europees distributiecentrum gevestigd. De Nederlandse fashion logistiek dienstverlener Bleckmann, een vroegere dochter van TNT Express, is prominent aanwezig in Bergen op Zoom en verzorgt de logistiek voor onder andere het Amerikaanse mode-concern American Eagle.

EDC Forever 21

In 2013 werd op Borchwerf II het distributiecentrum van Calvin Klein samengevoegd met Tommy Hilfiger (uit Venlo) onder de paraplu van het Amerikaanse PVH Corp. Vorig jaar breidde het in Bergen op Zoom gevestigde Amerikaanse kledingbedrijf Forever 21 zijn distributie-activiteiten uit met een nieuw distributiecentrum van 20.000 vierkante meter dat binnenkort in gebruik wordt genomen.

Reageer op dit artikel