nieuws

Dag van het Magazijn biedt boeiend programma

Warehousing

Dag van het Magazijn biedt boeiend programma

Interessante workshops, sprekers en exposanten. Dag van het Magazijn biedt weer een gevarieerd, boeiend en leerzaam programma.

“Voor het managen van risico’s is vooral kennis nodig.” Dat stelt Jop Groeneweg. De docent aan de Universiteit Leiden is de openingsspreker op de Dag van het Magazijn op 7 oktober.

Interessante inzichten

Groeneweg, die cognitieve psychologie doceert,  meent dat het creëren van betrokkenheid bij de arbeidsomstandigheden, waaronder veiligheid, cruciaal is om tot succes te komen.
Vanuit het vakgebied psychologie komt hij met interessante inzichten en antwoorden. Bovendien geeft hij de bezoekers van dit evenement een aantal praktische tips mee.

Workshops

Zoals gebruikelijk bij de Dag van het Magazijn bestaat het tweede deel van het programma uit twee workshoprondes. Dit jaar is er een workshop over de toepassing van de Arbocatalogus in de praktijk.

Laaddock

Maar ook komen goed bezochte sessies terug over risico’s van beschadigingen aan magazijnstellingen en de interactie tussen mens en machine met voorbeelden uit de praktijk over hoe het mis kan gaan. Speciale aandacht is er ook voor het laaddock, de plek waar zich vaak ongevallen voor doen.

Veiligste Magazijn

De verkiezing het Veiligste Magazijn heeft eveneens een prominente rol binnen het programma. Winnaar(s) van de prijs en een jurylid leggen uit wat het belang is van de prijs en de criteria om als genomineerde een kans te maken op de uiteindelijke overwinning. Juryvoorzitter prof. René de Koster (Erasmus) maakt uiteindelijk de winnaars bekend van de tiende editie.

Plaats en tijd

De Dag van het Magazijn wordt gehouden op 7 oktober bij EVO in Zoetermeer. Het programma start om 12.00 uur met een inlooplunch. Deelnemen kost 65 euro of is gratis op uitnodiging van de organiserende partners (EVO, BMWT, Tempo-Team, Het Sectorinstituut Transport en Logistiek) Logistiek.nl is mediapartner.

Reageer op dit artikel