nieuws

Michael Kors kiest definitief voor hotspot Venlo

Warehousing

Michael Kors kiest definitief voor hotspot Venlo

Modehuis Michael Kors gaat zijn EDC in Venlo bouwen. Het Amerikaanse kledingbedrijf laat een distributiecentrum van ruim 300.000 vierkante meter verrijzen.

Het gerucht zoemde al maanden rond, maar nu is de kogel door de kerk. Het Amerikaanse bedrijf Michael Kors vestigt zijn Europese dc definitief in Venlo. Op Trade Park Noord bouwt de kledinggigant een pand van ruim 100.000 vierkante meter. Van hieruit bedient het modehuis de retail, whole sale voor Europa en het Midden Oosten. Ook e-commerce activiteiten worden vanuit het dc gedaan, dat wordt ontworpen door DENC.

Duurzaamheid

Het EDC zal naast groot ook duurzaam worden. Zo zal het dc worden voorzien van led verlichting en  zonnepanelen. Het EDC zal ruim vierhonderd banen opleveren.

Logistieke hotspot

De komst van de grote Amerikaanse retailer zal de positie van Venlo-Venray als Logistieke Hotspot van Nederland niet verzwakken. Donderdag 21 mei werd Venlo-Venray voor de achtste keer uitgeroepen als Logistieke hotspot van Nederland, een initiatief van Logistiek Magazine. Begin dit jaar werd al bekend dat Venlo een mega-dc voor e-commerce krijgt. Het distributiecentrum moet opslagruimte bieden aan webwinkelgiganten als Bol.com en Zalando. Andere bekende namen op Trade Park Noord zijn: Stryker, UPS en DSV. Prologis bouwt een nieuw dc.

Bekijk alle Logistiek hotspots van Nederland

Download de poster

Reageer op dit artikel