nieuws

Linde neemt Balyo in de arm voor AGV’s

Warehousing

‘Linde Robotics’ is de merknaam waarmee heftruckfabrikant Linde en automatiseringsspecialist Balyo op exclusieve basis samen de markt op gaan om AGV-systemen aan de man te brengen.

Linde neemt Balyo in de arm voor AGV’s

Met deze samenwerking wil Linde Material Handling de activiteiten op het gebied van automatisch gestuurde voertuigen (AGV’s) intensiveren. Tegelijkertijd wil Balyo een belangrijke marktpenetratie voor de technologische oplossingen van het bedrijf bereiken. De twee bedrijven hebben besloten samen te werken op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop.

Portfolio verbreden

Christophe Lautray van Linde is er van overtuigd, dat de beoogde nauwe samenwerking succesvol zal zijn. “Ons doel is om het portfolio van automatische oplossingen uit te breiden en onze klanten oplossingen van verschillende niveaus van complexiteit aan te bieden. Met Balyo waren wij in staat om exclusief samen te werken, zodat we nu het beste van beide werelden kunnen combineren.”
Fabien Bardinet, CEO van Balyo, ziet in Linde een ideale partner. “Bij Balyo produceren we een uniek besturingssysteem, samen met Linde zullen we klantspecifieke oplossingen aanbieden om zo onze klanten te helpen om hun goederenstromen te optimaliseren.”

Zonder aparte infrastructuur

Met standaard Linde trucks als basis vereisen de AGV’s van Balyo geen enkele navigatie-infrastructuur zoals laser reflectoren, magneten of RFID geleiding. De trucks gebruiken een autonome door lasergestuurde technologie, die vaste elementen zoals muren, stellingen of kolommen als uitgangspunt neemt. Deze technologie maakt een snel en eenvoudig installatieproces mogelijk. Daartoe wordt het magazijn in kaart gebracht en de data omgezet in een tweedimensionale plattegrond. Vervolgens worden de volgorde van de routes door het magazijn en de aan de AGV’s toegewezen locaties gedefinieerd.  Uitgerust met een laser, een besturingsmodule en gedigitaliseerde plattegrond zoekt de machine zelf real-time de gewenste locatie.
In Nederland is MotracLinde importeur van Linde Material Handling.

Reageer op dit artikel