nieuws

Primark wil mega-dc bouwen in Roosendaal

Warehousing

Kledinggigant Primark zou voornemens zijn om een groot distributiecentrum te vestigen in Roosendaal. Direct betrokkenen willen de naam van het kledingbedrijf niet noemen, maar uit onderzoek van logistiek.nl blijkt dat het zou gaan om het Ierse bedrijf dat een dc wil bouwen op een kavel van 16 hectare op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II.

Primark wil mega-dc bouwen in Roosendaal
Primark distributiecentrum Nijmegen

Primark, dat zijn komst niet aan de grote klok wil hangen, heeft inmiddels een omgevingsvergunning bij de gemeente Roosendaal ingediend voor de bouw van een nieuw Primark distributiecentrum. De komst van het kledingbedrijf moet op termijn 400 arbeidsplaatsen opleveren. Het gaat om banen variërend van functies in het magazijn tot hoogwaardige werkgelegenheid.

West-Brabant logistieke hotspot nummer 1

Het nieuwe Primark distributiecentrum bij Roosendaal.

Geheimhoudingsplicht

Het nieuws van de mogelijke komst van Primark distributiecentrum naar West-Brabant, dat door kenners van de logistiek vastgoedmarkt wordt bevestigd aan de redactie van logistiek.nl, is donderdag naar buiten gebracht door de gemeente Roosendaal, Bedrijvenpark Borchwerf CV en ontwikkelingsmaatschappij Rewin West-Brabant, die zo meldt dagblad BN De Stem zaterdag niets willen prijsgeven omdat zij zich beroepen op een schriftelijke geheimhoudingsverklaring. Ook aan logistiek.nl meldt woordvoerder Hans de Bruin van Bedrijvenpark Borchwerf CV dat er geen mededelingen worden gedaan.

Kavel van 16 hectare

Het kledingbedrijf zou zijn oog hebben laten vallen op een kavel van 16 hectare op Borchwerf II in Oud-Gastel, onder de rook van Roosendaal. In de plannen wordt deze kavel voor ongeveer de helft van bebouwd.

Gunstige ligging

Het distributiecentrum zou volgend jaar al in gebruik kunnen worden genomen. Ontwikkelaar Logistics Capital Partners coördineert de aanvraag. Het Ierse kledingbedrijf, met hoofdvestiging in Dublin, is geïnteresseerd in Roosendaal vanwege onder andere de gunstige ligging van de logistieke hotspot tussen Antwerpen en Rotterdam.

Raad moet nog een besluit nemen

Vanuit Roosendaal wil de kledinggigant zijn goederen distribueren in de Benelux en het noorden van Frankrijk. De Roosendaalse gemeenteraad neemt woensdag 11 februari een beslissing over de ingediende omgevingsvergunning. Als de raad daarmee instemt, liggen de plannen twee dagen later voor een periode van zes weken ter inzage.

Oplevering volgende jaar Primark distributiecentrum

Na afgifte van de vergunning kan in mei worden begonnen met de bouw. Zonder hobbels in de procedure kan er in mei gestart worden met de bouw en zou het distributiecentrum volgend jaar in gebruik genomen kunnen worden.

American Eagle en Forever 21

Logistiek hotspot West-Brabant staat op dit moment in de belangstelling van met name (Amerikaanse) modebedrijven. Eerder deze week werd bekend dat het Amerikaanse modeconcern American Eagle een Europees distributiecentrum wil vestigen op logistiek bedrijvenpark Noordland in Bergen op Zoom. Op datzelfde bedrijvenpark is een ander Amerikaanse modeconcern, Forever 21, ook volop bezig met de bouw van een nieuw EDC dat dit jaar in gebruik wordt genomen.

 

Lees meer over het Primark distributiecentrum in Roosendaal

Reageer op dit artikel