nieuws

Hyster Nijmegen viert levering 1000ste reachstacker

Warehousing

Hyster Nijmegen viert levering 1000ste reachstacker

Big truck fabrikant Hyster in Nijmegen vierde gisteren uitgebreid de aflevering van de 1000ste reachstacker. Tijdens een feestelijke ceremonie in de Nacco Materials Handling Group (NHMG)-fabriek werd de sleutel van deze big truck overhandigd aan het management van PCH Packing Center uit Hamburg.

In 1995 werd in Nijmegen door Hyster officieel gestart met de productie van de eerste reachstackers. Nu twintig jaar later verliet gisteren officieel de duizendste het fabrieksterrein van NHMG, dat de Hyster-big trucks bouwt.

Emissievriendelijke en zuinige motoren

Om dit heugelijke feit te vieren was internationale vakpers de internationale vakpers uitgenodigd om uitgebreid te worden bijgepraat over het productieproces van deze 1000ste reachstacker alsmede de inspanningen die Hyster onder andere pleegt om de Cummins-motoren van deze big trucks zo zuinig mogelijk en emissievriendelijk te maken.

Motor voldoet aan Tier 4-norm

Voorafgaand aan de sleuteloverdracht in het testcentrum van Hyster stelde Lucien Robroek, vice president Big Trucks van de Nacco Materials Handling Group, dat het een bijzonder moment is want deze reachstacker is een van de eerste Hyster-big trucks met een motor die voldoet aan de laatste Tier 4-norm. “Door te voldoen aan deze norm bouwen verder aan onze reputatie van duurzame bouwer van zware big trucks.”

25 procent brandstofbesparing

Daarnaast wist Hyster, dat met heftruckproducent Yale deel uitmaakt van het Amerikaanse Nacco-concern, gisteren te melden dat de laatste big truck uitvoeringen bij inzet in havens en terminals een brandstofbesparing van 25 procent kunnen realiseren ten opzichte van eerdere modellen en de concurrentie.

PCH eigenaar van drie reachstackers

De trotse eigenaar van de 1000ste Hyster-reachstacker, PCH Packing Center Hamburg, neemt in totaal drie RS46-36CH modellen af voor het afhandelen van containers in de haven van Hamburg.

Total Quality Control

Tijdens de bijeenkomst kreeg de vakpers ook de gelegenheid om onder andere het zogeheten Total Quality Control (TQC) proces te aanschouwen in de fabriek in Nijmegen. Dit houdt in dat iedere unit van het frame tot en met hydraulisch slangen en kabels voor montage aan een strenge kwaliteitstest worden onderworpen.

Inzet social media

Hyster, dat in 2013 in het zestig jarig bestaan van de fabriek in Nijmegen vierde, heeft de bouw van de 1000ste Hyster ReachStacker van begin af nauwgezet gevolgd via video’s op Youtube en Twitter. Ook zal de bigtruck-producent het voertuig blijven volgen als het eenmaal operationeel is in de haven van Hamburg.

Reageer op dit artikel