nieuws

Nieuw dc Air Products in februari klaar

Warehousing

De nieuwbouw van het (vul-) en distributiecentrum voor cilindergassen van Air Products op logistiek bedrijvenpark Polanen Park bij luchthaven Schiphol is naar verwachting in februari afgerond. Dit meldt het bedrijf afgelopen donderdag. Met de plaatsing van de voorraadtanks voor de opslag van luchtgassen (foto) is inmiddels ook het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt.

Nieuw dc Air Products in februari klaar

De bedrijfshal en het kantoorgebouw zijn eveneens klaar. Onlangs is Air Products ook gestart met de afbouw en de inrichting van de gebouwen. De verwachting is dat het nieuwe vul- en distributiecentrum in februari volgend jaar in gebruik genomen kan worden. De kantoorafdelingen verhuizen later naar Polanen Park, dat in de gemeente Haarlemmerliede ligt.

Opslag van specialistische gassen en gasmengsels

In het nieuwe vul- en distributiecentrum op worden stalen cilinders gevuld met atmosferische gassen als zuurstof, argon en stikstof. Daarnaast wordt op het terrein een aantal cilinders met specialistische gassen en gasmengsels opgeslagen, die afkomstig zijn van een vulstation in België.

Goede aansluiting op snelwegnet

Samen met de in Haarlemmerliede afgevulde cilinders worden ze per vrachtauto bij de agenten en klanten van Air Products in Nederland afgeleverd. Door de goede aansluiting van Polanen Park op het (snel)wegennet worden de transport- en levertijden verkort.

Belangrijke afnemers ziekenhuizen en laboratoria

De cilindergassen van Air Products worden gebruikt in de metaalindustrie, door bouw- en constructiebedrijven, in de scheepsbouw, de offshore en in autobedrijven gebruikt voor lassen en snijden en in de voedingsmiddelenindustrie voor het invriezen en verpakken van voedingsmiddelen. Belangrijke afnemers van de gassen zijn daarnaast ziekenhuizen en laboratoria.

Optimale routing

Volgens Air Products wordt het nieuwe vul- en distributiecentrum dankzij de optimale routing op het terrein en de nieuwe installaties een van de modernste, meest efficiënte en veiligste panden van de wereld.

Werkgelegenheid blijft gegarandeerd

Door de verplaatsing van het bedrijf uit het Havengebied in Amsterdam naar Schiphol blijft de werkgelegenheid voor de regio behouden. Op de nieuwe vestigingslocatie komen in totaal zo’n honderd mensen te werken; dertig in het vulcentrum en zeventig medewerkers op kantoor, die zich bezighouden met marketing, verkoop, technische ondersteuning en service. De ritten voor de levering van gassen worden verzorgd door twintig chauffeurs van een regionaal transportbedrijf.

Reageer op dit artikel