nieuws

Groep Heylen bouwt mega e-commerce dc in Venlo

Warehousing

Groep Heylen bouwt mega e-commerce dc in Venlo

De Groep Heylen uit het Belgische Herentals wil op eigen risico een mega distributiecentrum van 130.000 vierkante meter op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo bouwen. Het dc, in de logistieke hotspot nummer 1 van Nederland, moet volgens de ontwikkelaar een e-commerce campus worden die goed is voor in eerste instantie 750 banen.

Het distributiecentrum, zo meldt de nieuwssite 1Limburg, moet opslagruimte bieden aan webwinkelgiganten in de categorie Bol.com en Zalando, die vanuit deze locatie hun goederen dan vervolgens rechtstreeks aan klanten in Noord-Europa leveren.

Groei naar 2.000 banen

De e-commerce campus die Groep Heylen wil realiseren is in eerste instantie goed voor 750 banen. “Mocht het distributiecentrum op Trade Port Noord succesvol zijn, dan moet dit aantal banen groeien naar 1.500 tot 2.000 banen”, meldt Ralph Caspanni van Groep Heylen aan 1Limburg gisteren.

22 hectare

De Belgische vastgoedontwikkelaar, die in 2010 het Europese Distributiecentrum van Warnaco/Calvin Klein op bedrijvenpark Borchwerf II bij Roosendaal ontwikkelde, heeft in totaal maar liefst 22 hectare (220.000 vierkante meter) nodig om het mega dc te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat in april volgend jaar wordt gestart met de nieuwbouw. Het pand moet eind 2015 operationeel zijn.

Ondersteuning TPN en gemeente Venlo

Caspanni benadrukt dat de Groep Heylen bij het werven van nieuwe huurders hulp krijgt van de Trade Port Noord-organisatie, de gemeente Venlo en de provincie Limburg: “We plegen een gezamenlijke inspanning.”

Prologis bouwt ook op TPN

Eerder dit jaar is logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis gestart met de ontwikkeling op eigen risico van een nieuwe distributiecentrum op dit logistieke bedrijvenpark in logistieke hotspot Venlo. Eind vorige week werd ook bekend dat het Venlose familiebedrijf Cabooter de exploitant wordt van de nieuw te bouwen railterminal op Trade Port Noord.

Reageer op dit artikel