nieuws

Twentepoort bouwt nieuw warehouse en kantoorpand

Warehousing

Logistiek dienstverlener Twentepoort Groep is deze week gestart met de bouw van een nieuw warehouse en kantoorpand op een bedrijventerrein aan de N36 en de A35/A1 bij Wierden niet ver van Almelo. De nieuwbouw moet komend voorjaar worden opgeleverd.

Twentepoort bouwt nieuw warehouse en kantoorpand

Reden voor de nieuwbouw is dat huidige vestigingslocatie in Almelo onvoldoende ruimte voor Twentepoort voor verdere expansie.

Twentepoort Groep (bestaande uit twee aparte bedrijven Twentepoort Logistiek en Twentrex) heeft in totaal 5.000 vierkante meter bouwgrond aangekocht op het nieuwe bedrijvenpark Weuste Noord bij Wierden.

Uitgebreide camerabewaking

Er wordt in eerste instantie 3.000 vierkante meter bebouwd. Twentrex, gespecialiseerd in spoedtransport, gaat dit deel van de kavel grotendeels gebruiken als warehouse. “Het pand zal daarnaast zowel binnen als buiten bewaakt worden met camera’s en we zullen alle mogelijke ICT-oplossingen erin integreren”, zegt Arno Brokelman die samen met Martin Noeverman aan het roer staat van de Twentepoort Groep.

Vraag naar opslagcapaciteit groeit fors

Volgens Noeverman groeit Twentepoort Groep ‘gezond en gestaag’, waardoor uitbreiding nodig is. “Onze huidige locatie op het bedrijventerrein aan de Bornsestraat in Almelo biedt onvoldoende ruimte voor verdere expansie.” De logistiek dienstverlener heeft ook meer ruimte nodig, omdat het volgens eigen zeggen vanuit de bestaande industriële klantenkring de vraag naar opslagcapaciteit flink zag groeien.

Geen last van strubbelingen met Rusland

Twentepoort Logistiek groeide volgens eigen zeggen sterk de laatste jaren, ondanks de economische crisis van de afgelopen jaren en de actuele strubbelingen in Poetins Rusland, dat een belangrijke exportbestemming is voor Twentepoort Logistiek. “We zijn blijven investeren in ICT en automatisering, maar ook in ons personeel, dat op de hoogte is van alle ins en outs van douane en export. Een volgende fase is nu aangebroken, met deze nieuwbouw”, aldus Noeverman.

Goede ontsluiting met Oost-Europa

De nieuwe vestigingslocatie vlakbij de N36 en de snelwegen A35 en A1 is met name gekozen volgens Noeverman voor de goede ontsluiting voor doorvoer naar Oost-Europa. Nederland blijft een exportland en Oost-Europa wordt steeds belangrijker als afzetgebied. Wij kennen het gebied, de gebruiken en gewoontes en hebben kennis, kunde en know how voor bedrijven waar het gaat om het opmaken van export- en douanedocumenten.

Nieuwe vestiging in Duitsland

Voor Twentrex vormt Duitsland daarnaast een specifieke groeimarkt. “Daarom zullen we in december dit jaar ook een Duitse vestiging openen, net over de grens bij Gildehaus,” onthult Noeverman.

Nauwe samenwerking met ROC

Op dit moment zijn er 15 vaste medewerkers werkzaam bij Twentepoort Groep, aangevuld met een flexibele schil (oproepkrachten) voor met name magazijnwerkzaamheden. De logistiek dienstverlener werkt nauw samen met ROC Van Twente/De Sumpel.

Twentepoort Groep

Binnen de groep richt Twentepoort Logistiek zich op transport naar Centraal- en Oost-Europa, (waaronder Polen en alle overige nieuwe EU-lidstaten), maar ook de Balkan, Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken. Het onderdeel Twentrex is gespecialiseerd in wereldwijde spoedtransporten, just-in-time-leveringen, op- en overslag, warehousing en e-fulfilment (webwinkellogistiek).

Reageer op dit artikel