nieuws

Robot pakt voorwerpen met elektrostatische vingers

Warehousing

Een nieuw type robothand kan objecten oppakken door statische elektriciteit te gebruiken, in plaats van bijvoorbeeld motor gestuurde robotvingers. De robothand werd onlangs getoond tijdens de Robobusiness-conferentie en is vooral bedoeld voor toepassing in fabrieken en distributiecentra, meldt nu.nl dat zich baseert op berichtgeving van Technology Review.

Robot pakt voorwerpen met elektrostatische vingers

De hand is ontwikkeld door Grabit, een bedrijf van SRI International, het onderzoeksbureau dat eerder onder meer spraak assistent Siri ontwikkelde.

Flexibel plastic

De vingers van de robothand zijn van flexibel plastic gemaakt. Dankzij elektroden kan statische elektriciteit worden opgewekt. Zolang er stroom op de vingers staat, blijven objecten of producten eraan plakken.

Alternatief voor zuignappen

De hand is zo gemaakt dat de elektrostatische vingers geen stof aantrekken. De hand zou huidige methoden voor het oppakken van objecten in fabrieken en distributiecentra kunnen vervangen. Nu wordt bijvoorbeeld nog veel gebruik gemaakt van zuignappen. De robothand zou dankzij zijn flexibele vingers zonder aanpassingen een grote verscheidenheid aan voorwerpen kunnen oppakken.

Reageer op dit artikel