nieuws

Pick to Cart pakt goed uit voor Menlo

Warehousing

Pick to Cart pakt goed uit voor Menlo

De overstap van picklijsten naar Pick to Cart pakt voor Menlo in Maastricht uit als gepland. Meer distributiecentra gaan volgen.

Het warehouse management systeem en de bij behorende pickmethode van het distributiecentrum van Menlo in Maastricht moest sneller, preciezer en efficiënter. Menlo, dat in Maastricht de distributie verzorgt voor een medische klant, heeft daarom gekozen voor Pick to Cart als vervanger van de picklijsten. Samen met leverancier Inther is het Pick to Light systeem in combinatie met karren ontwikkeld. De twee pick carts, goed voor 60.000 picks per jaar,  worden ingezet voor het picken van reserveonderdelen voor medische apparatuur.

Optimale route

De software van Inther, dat gekoppeld is aan het WMS van Menlo, stuurt de orderpicker met de pickkar  langs de picklocaties. De software berekent welke orders gegroepeerd moeten worden op basis van de optimale route en de positie op de kar. Vervolgens geven de lampjes het aantal te picken producten aan.

Enkele maanden na de implementatie overweegt Menlo om het systeem ook in te zetten voor het inbound proces en te implementeren in meerdere dc’s.
Meer informatie over dit systeem? Bezoek Inther op de beurs ICT&Logistiek

Abonnementen

Lees het hele artikel over Menlo in de oktober-editie van Logistiek Magazine

Nog geen abonnee? Bekijk de (digitale) mogelijkheden

Reageer op dit artikel