nieuws

Marktpositie Manhattan opnieuw zeker gesteld

Warehousing

Softwareleverancier Manhattan Associates, exposant op de beurs ICT & Logistiek, heeft van analistenbureau Gartner voor de zevende keer een steuntje in de rug gekregen. Met de WMS-oplossing mag het bedrijf zich een plek weten in Gartner’s Magic Quadrant.

Marktpositie Manhattan opnieuw zeker gesteld

Het bureau bekijkt jaarlijks de positie van de WMS-leveranciers ten opzichte van elkaar. Dit keer nam Gartner 18 aanbieders onder de loep. Manhattan haalde de hoogste score binnen op twee aspecten: volledigheid van visie op de markt en het vermogen om de visie uit te voeren.

Veel investeren in productontwikkeling

Urban van Loon zegt op de Utrechtse beurs, dat met name beursgenoteerde klanten kijken naar de mening van onafhankelijke bureaus. “Het gaat om de combinatie van visie en uitvoering. Kun je leveren wat je als softwarebedrijf belooft? Dat is wel iets meer dan alleen goed je best doen. Het betekent ook dat je jaarlijks flink moet investeren in de vernieuwing van de software.”

Daar is Manhattan al een paar jaar volop mee bezig. Volgens Van Loon gaat ieder jaar minimaal 12 procent van de omzet naar productvernieuwing. In vijf jaar tijd is dat een bedrag geworden van 300 miljoen dollar.

Lage voorraadbetrouwbaarheid in winkels

“Met die investering maken we het mogelijk om complexe workflows te ondersteunen en visueel inzichtelijk te maken. Dat betreft magazijnen maar ook winkels. Opmerkelijk: in magazijnen kijken we niet meer op van een voorraadbetrouwbaarheid van meer dan 99 procent. In winkels ligt getal op 70 procent. Dat betekent heel veel voor het beheer op het moment dat je alle voorraden in magazijnen, in winkels en bij leveranciers in één systeem gaat brengen.”

Een ander aspect waar Manhattan zich op richt is het mobiel ondersteunen van het operationeel management. “Voor de werkvloer in het orderpickproces bijvoorbeeld, hebben we allerlei mobiele hulpmiddelen. Nu maken we de stap om ook teamleiders en managers van informatie te voorzien op hun smartphone of tablet.”

Reageer op dit artikel