nieuws

Cargo Data Systems verhuist naar Borchwerff II

Warehousing

Cargo Data Systems is als gevolg van de eigen bedrijfsgroei gedwongen te verhuizen naar een ander pand. Het zal binnenkort daarom intrek nemen in een eigen pand op logistiek bedrijventerrein Borchwerff II in Roosendaal. Directeur André Hoonhout: “Het is eigenlijk heel simpel, ons kantoor wordt te klein. Maar we willen ook duidelijker onze identiteit neerzetten met een nieuw pand.”

Cargo Data Systems verhuist naar Borchwerff II

De leverancier van onder andere transport management en douanesoftware heeft de grens bereikt van de mogelijkheden in het huidige pand. In dit gebouw is eveneens Indoor Skydive Roosendaal gevestigd. Hierdoor is volgens Hoonhout voor bezoekers van Cargo Data Systems (CDS) niet altijd direct zichtbaar waar ze zijn bedrijf kunnen vinden. “Het werkt soms wat verwarrend, dus dat denken we met het eigen pand achter ons te laten.”

Ligging van logistiek park

Over de keuze voor Borchwerff II kan hij kort zijn: “We zitten vlakbij de A17 en naar zowel Rotterdam als Antwerpen is het slechts een halfuur rijden. Ook Hazeldonk bij Breda is dichtbij. Vanuit het kantoor hebben we zicht op de snelweg. Dat we opnieuw kiezen voor Roosendaal is, omdat het zich ontwikkelt als logistiek knooppunt én natuurlijk omdat veel van ons personeel hier vandaan komt.”

Bezetting bedrijventerrein Borchwerff II

Het nieuwe pand is ontwikkeld door Rijver Development. Vanuit Borchwerff II is beheerder Hans de Bruin betrokken bij de vestiging van bedrijven. Hij ziet met de komst van CDS opnieuw een kavel in gebruik genomen worden. “Bedrijventerrein Borchwerf II in West-Brabant is 275 hectare groot en daarvan is nog 70 hectare beschikbaar. Na een rustig aandoende periode eind vorig jaar, zijn we inmiddels met meerdere logistieke bedrijven die zich op Borchwerf II willen vestigen in vergevorderd stadium.” Op de vraag welke bedrijven dat zijn, kan De Bruin nog geen antwoord geven, wel verwacht hij binnen enkele maanden een volgende naam te kunnen noemen.

Reageer op dit artikel