nieuws

Bavaria stapt over op AGV’s

Warehousing

Bavaria heeft zijn interne logistiek op de schop gegooid. De bierbrouwer is onder meer overgestapt op agv’s.

Bavaria stapt over op AGV’s

Met de installatie van een omvangrijk AGV-systeem, nieuwe pallettrucks en de overstap van diesel op elektrische heftrucks, maakt bierbrouwer Bavaria een flinke optimalisatieslag.  Bavaria heeft onder meer lange, steeds repeterende transportafstanden geautomatiseerd. Palletiseerlijnen zijn logischer geplaatst.

AGV’s

Ook is er een vloot van dertig AGV’s geïnstalleerd. “Deze brengen de pallets per twee tegelijk naar de opslag. Ze zorgen tevens voor de aanvoer van emballage naar de bottelarij.” De lasergestuurde AGV’s (E&K) werken volledig autonoom. Ze wisselen ook zelfstandig hun batterijen in een eigen batterijlaadstation.

Kwaliteit borgen

Het wegvallen van bemande ritten wordt vooral door natuurlijk verloop opgevangen en een verminderde inzet van uitzendkrachten. Van Dijk: “We zien een duidelijke vergrijzing binnen het bestand heftruckchauffeurs. De automatisering van het transport helpt ons ook om de kwaliteit te borgen die bij de inzet van uitzendkrachten nogal wisselend is. Als straks alle palletiseerstraten zijn omgebouwd, zullen we de toename aan efficiëntie en kwaliteit pas echt gaan merken.”

Van diesel naar elektrisch

De bestaande vier dieseltrucks voor de buiteninzet zijn vervangen door vier elektrisch aangedreven modellen (Still RX60-40). In het distributiecentrum is de truckvloot uitgebreid met zes orderpickers  van Still (EK-X).

Reageer op dit artikel