nieuws

Jungheinrich bouwt nieuw hoofdkantoor in Hamburg

Warehousing

Afgelopen vrijdag legde de hoofddirectie van Jungheinrich de eerste steen voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor. Het adres blijft hetzelfde, maar de 500 medewerkers op deze locatie krijgen een volledig nieuw onderkomen.

Jungheinrich bouwt nieuw hoofdkantoor in Hamburg

In het voorjaar van 2016 moet het nieuwe hoofdkantoor aan de Friedrich-Ebert-Damm 129 klaar zijn. Het pand krijgt vijf verdiepingen met een vloeroppervlak van 18.000 vierkante meter. Bouwkosten liggen rond de 25 miljoen euro.

Bouwen aan netwerken en duurzaamheid

Twee elementen staan centraal in de bouw van het toekomstig zenuwcentrum van de Hamburgse heftruckfabrikant. Medewerkers moeten hier worden aangemoedigd om intensief te netwerken en effectief te communiceren op werkplekken, die flexibel zijn ingericht en waar het werken aan projecten centraal staat. Groei moet ook probleemloos kunnen worden opgevangen. Daarnaast moet het kantoor voldoen aan de laatste inzichten rond duurzaam bouwen.
Sinds 2007 heeft Jungheinrich een andere kantoor in gebruik. Daarvoor was dit de hoofdvestiging sinds 1958, tot 1995 ook als productielocatie.

Sterk eerste half jaar achter de rug

Jungheinrich kijkt terug op een goed voorjaar 2014, waarin het bedrijf de netto inkomsten zag toenemen met 13 procent en de sales met 9 procent. Ten opzichte van het voorjaar 2013 produceerde de heftruckfabrikant 22 procent meer eenheden. Dat is in lijn – beter zelfs dan dat – met de wereldwijde marktontwikkeling. De geschatte volumegroei van de global material handling markt ligt op 10 procent. Dat geldt zeker voor West-Europa, terwijl Oost-Europa nauwelijks groei laat zien. Noord-Amerika ligt iets lager. In Azië is de volumegroei wat hoger.
Optimisme over de nabije toekomst straalt Jungheinrich volop uit bij de start van de nieuwbouwactiviteiten. De orderportefeuille is 20 procent beter gevuld dan in december 2013.

Reageer op dit artikel