nieuws

Gémo automatiseert logistiek met Savoye

Warehousing

Kledingmerk Gémo heeft een oplossing in gebruik genomen waarmee het bedrijf het het aantal leveringen naar de 500 winkels kan verdubbelen.

Gémo automatiseert logistiek met Savoye

Om de belevering van haar 500 winkels in Frankrijk te kunnen opschalen van een keer naar twee keer per week, heeft de Franse modewinkel een oplossing van Savoye geïmplementeerd.  Het automatisch systeem is geïnstalleerd in het 15.000 vierkante meter tellende kledingmagazijn in Chemillé-Melay nabij Nantes.

470 trays

Savoye leverde een geheel van intelligente INTELIS® rollenbanen, verspreid over twee niveaus voor de orderverzamelfase en een systeem dat de bakken naar een de hoger gelegen orderverwerkingsstations transporteert. Daarnaast leverde Savoye het Bombay bakken sorteersysteem van SDI en de aansturing van het geheel middels het eigen WCS. Het sorteersysteem kent 8 werkstations en 470 bakken of trays, die neerwaarts kunnen klappen en de goederen in de juiste doos laten belanden.

Het systeem kan tot 14.000 items per uur sorteren. In een later stadium wordt ook een nieuw WMS in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel