nieuws

DPD automatiseert opnieuw Russische vestiging

Warehousing

De depots van DPD in Rusland krijgen één voor één een automatisch sorteersysteem. Onlangs was St. Petersburg aan de beurt. De installatie kan 3.500 items per uur aan.

DPD automatiseert opnieuw Russische vestiging

Beumer is de leverancier van de sorter. Eerder al plaatste het bedrijf een tilt tray sorter in Moskou voor DPD. Dit keer is gekozen voor een ander model, dat ook in de toekomst zal worden geplaatst bij andere vestigingen. Met de automatiseringsslag wil DPD de online afnemers van haar klanten beter van dienst zijn. Andrey Mayorov (CEO van DPD in Rusland) zegt dat het doorslaggevende betekenis is om te beschikken over faciliteiten, die de te sorteren producten foutloos maar ook zonder schade kunnen handlen.

Naast sorteren ook volume meten

Vanuit deze eis heeft Beumer een pushsorter geïnstalleerd met 10 chutes. Over een centrale transportband worden producten in plastic zakken aangevoerd en met een maximale capaciteit van 3.500 units per uur uit gesorteerd. Naast een barcodescanner kan het systeem ook automatisch de afmetingen van de producten vastleggen. Beumer levert ook de benodigde software.

Reageer op dit artikel