nieuws

Kempisch Bedrijvenpark, de poort tot Brainport Eindhoven

Warehousing

Op 10 minuten rijden ten zuiden van Eindhoven, in Hapert gemeente Bladel, ligt het Kempisch Bedrijvenpark, een gemengd bedrijventerrein bedoeld voor bedrijven met een ruimtebehoefte groter dan 5000 vierkante meter. Het park is gelegen in het economische hart van de Brabantse Kempen en vormt de poort tot Brainport.

Kempisch Bedrijvenpark, de poort tot Brainport Eindhoven

Het bedrijvenpark heeft uitstekende verbindingen met internationale industriële en logistieke centra zoals Antwerpen, Venlo, het Ruhrgebied en het nabij gelegen Eindhoven.

Bouw- en woonrijp bedrijventerrein

Het Kempisch Bedrijvenpark is tot stand gekomen om regionale bedrijven de kans te geven door te groeien in het gebied waar ze geworteld zijn en om nieuwe bedrijven aan te trekken. Het is sinds september 2011 in gebruik. Het totale terrein heeft een omvang van 175 hectare, waarvan 69 hectare uitgeefbaar voor bedrijven. Er zijn kavels verkrijgbaar vanaf 5000 m2. Alle kavels zijn volledig bouwrijp en woonrijp. 40 procent van het terrein heeft inmiddels een bestemming (in optie of verkocht). Bedrijven tot en met milieucategorie 4.2 kunnen terecht op het Kempisch Bedrijvenpark maar detailhandel is niet toegestaan. Voor bedrijven die zich willen vestigen op het bedrijventerrein geldt een verplichte financiële deelname aan het parkmanagement.

Park sluit aan op de A67

Gelijktijdig met de aanleg van het bedrijventerrein werd een extra afslag op de A67 (afslag 29) gerealiseerd. Het park is direct gelegen aan deze snelweg. De nieuwe verbinding sluit aan op een nieuw tracé van de N284 die door het bedrijventerrein loopt. De bedrijfskavels zijn ontsloten door twee secundaire erftoegangswegen, die uitkomen op de N284. Daarnaast zijn er op het Kempisch Bedrijvenpark twee fietstunnels aangelegd om de doorstroming van het verkeer te waarborgen. Het terrein is voorzien van een open glasvezelnetwerk. Ieder bedrijf krijgt gratis een aansluiting op dit netwerk.

Veel faciliteiten voor logistieke bedrijven

Het bedrijventerrein is beveiligd met camera’s, momenteel is er een parkmanagementorganisatie in oprichting. De bewegwijzering en bedrijfsnaamaanduiding wordt collectief georganiseerd. Op het terrein zijn een aantal logistieke bedrijven en er is een full service Logistiek Centrum gerealiseerd. Dit centrum bevat een tankstation voor trucks, , een truckwash, een truckgarage en bandencentrum, een beveiligde truckparking met certificaat (4 slotjes) en een onbeveiligde openbare truckparking. Tevens is er ruimte gereserveerd voor een truckersrestaurant en facilitypoint.

Begeleiding van eerste contact tot vergunningaanvraag

De uitgifte van kavels wordt verzorgd door twee accountmanagers van Kempisch Bedrijvenpark. Zij begeleiden het proces van eerste contact tot vergunningaanvraag, bouw en opening. De structurele samenwerking krijgt vorm in de  de parkmanagementorganisatie en in een werkgroep Veiligheid.

Infrastructuur

Wegen: A67, N284, A2

Belangrijkste gebruikers

Van der Heijden Transport en Logistiek, Daris Expeditie, Diffutherm, VDL, Staalmarkt, Kuypers Kunststoftechniek, Squall International, ATD Machinery en Van Dingenen Transport

Meer informatie: www.kempischbedrijvenpark.com

“Strategisch gelegen park”

Logistieke dienstverlener Van der Heijden Transport en Logistiek betrok in april 2013 een nieuwe vestiging op het Kempisch Bedrijvenpark. Het bedrijf verzorgt van daaruit met ruim 80 trucks transporten door de Benelux en beschikt er over een warehouse voor op- en overslag, emballage en orderpicking. Daarnaast heeft Van der Heijden een truckpoint op het park ingericht voor APK, reparatie, onderhoud en het wassen van trucks. Deze voorziening is zowel bedoeld voor het eigen materieel als dat van andere bedrijven. Directeur Gert Jan van der Heijden vertelt dat zijn bedrijf voor de verhuizing in Bladel gesitueerd was: “Maar daar waren we uit ons jasje gegroeid. We zaten op twee verschillende locaties en moesten ook nog extra ruimte bijhuren. Dat was niet ideaal. Daarom was dit nieuwe bedrijventerrein voor ons een uitkomst.”. De nieuwe locatie bevalt Van der Heijden goed. “Het terrein is strategisch gelegen langs de A67. En dat is voor onze transportactiviteiten erg voordelig. We zijn in een mum van tijd op de snelweg.” Momenteel zitten er nog niet veel andere bedrijven. “Voordeel daarvan is dat het verkeer snel doorstroomt en er geen congestie op de aan- en afvoerwegen voorkomt. Ik hoop dat dat zo blijft als er meer bedrijven op dit terrein bijkomen.”

Reageer op dit artikel