nieuws

Jungheinrich introduceert low budget pallettrucks

Warehousing

Onder de merknaam Ameise introduceert Jungheinrich een nieuwe lijn elektrische palletwagens en stapelaars. Deze intern transport voertuigen zijn speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een klein budget en een lichte inzet en kunnen alleen worden besteld via de webshop van het Duitse heftruckmerk.

Jungheinrich introduceert low budget pallettrucks

De nieuwe lijn komt op de markt en heeft prijzen vanaf 2.130 euro. De trucks onderscheiden zich met een nieuwe kleur en eenvoudige techniek van de high-end palletwagens en stapelaars van het merk Jungheinrich.

Lichte inzet

De heftruckfabrikant dicht volgens eigen zeggen met de nieuwe lijn het gat tussen klanten die de hoogste betrouwbaarheid en omslag wensen en de kleine en middelgrote bedrijven die hun elektrische palletwagens en stapelaars slechts enkele uren per week en in een lichtere inzet gebruiken.

Eenvoudig in gebruik

Deze trucks zijn vooral geschikt voor kleinere bedrijven en winkels. Ze zijn volgens Jungheinrich eenvoudig in gebruik en hebben bijvoorbeeld altijd een geïntegreerde lader. “Verder beschikken ze over gel-accu’s, dus water bijvullen is niet nodig”, zegt Arthur Scheinhardt, manager van Profishop, de webwinkel van Jungheinrich.

Aandacht voor voetbescherming

Bij deze trucks is vooral extra aandacht besteed aan de voetbescherming omdat Jungheinrich verwacht dat ze vaak door minder ervaren gebruikers worden bediend. Zowel de elektrische palletwagen EPM 113, als de stapelaars EPL 110 en 210 hebben daarom extra naar beneden gesloten truckcontouren aan de kant van de dissel.

Geïntegreerde weegschaal

De elektrische palletwagen Ameise EPM 113 heeft een capaciteit van 1.300 kg en is optioneel leverbaar met een geïntegreerde weegschaal. De stapelaars kunnen beide 1.000 kg opnemen. De EPL 110 is uitgerust met een monomast met een hefbereik tot 1.600 mm. De EPL 210 is leverbaar met tweevoudige hefmasten met een maximale hefhoogte naar keuze van 2.300, 2.500, 2.900 of tot 3.300 mm.

Levering binnen 72 uur

De Ameise palletwagens en stapelaars zijn uitsluitend verkrijgbaar via de webshop van Jungheinrich: Profishop. In de webshop kan de juiste configuratie worden besteld. Levering vindt in de regel binnen 72 uur plaats.

Reageer op dit artikel