nieuws

Dachser opent logistiek centrum in Northampton

Warehousing

Dachser heeft in Northampton in het Verenigd Koninkrijk zijn nieuwe logistiek centrum geopend. De logistiek dienstverlener denkt hiermee beter in te kunnen spelen op de wensen van de klant.

Dachser opent logistiek centrum in Northampton

De nieuwe vestiging, kosten 26 miljoen euro, heeft een oppervlakte van 7,4 hectare en beschikt over een crossdock van 5.948 vierkante meter, een warehouse van 10.560 vierkante meter dat plek biedt aan 20.000 pallets. Het twee verdiepingen tellend kantoorgebouw is 1.954 vierkante meter groot.

Belangrijk knooppunt

De nieuwbouw was nodig vanwege de groei in het Verenigd Koninkrijk, de bloeiende Europese export vanuit de regio Northampton en vanwege de vraag naar contract logistiek en value-added-services. “Het logistiek centrum Northampton is met dagelijkse directe lijnen aangesloten op het wereldwijde Dachser netwerk,” vertelt Nick Lowe, Managing Director Dachser UK. “Met deze nieuwbouw ontwikkelt de vestiging Northampton zich tot een belangrijk knooppunt van het Europese netwerk van Dachser”, aldus Lowe.
Ook vanuit Nederland zijn er dagelijkse lijndiensten naar Northampton.

Reageer op dit artikel