nieuws

Siemens vindt koper voor material handling divisie

Warehousing

Siemens verkoopt definitief zijn divisie ‘Logistics and Airport Solutions’. Anderhalf jaar nadat het bedrijf de divisie te koop zette, heeft Siemens een koper gevonden. Het Duitse technologieconcern verkoopt de divisie aan een groep investeerders.

Siemens vindt koper voor material handling divisie

Het onderdeel zal worden verkocht aan een groep onder leiding van de Amerikaanse investeerder Wilbur Ross, aldus persbureau AFN. AFN baseert zich op ‘ingwijden.’ Naar verluidt zal de transactie nog deze week worden aangekondigd.

Siemens zette zijn bagageafhandeling- en post- en pakketsorteersystemen divisie eind 2012 in de etalage. Siemens, dat jarenlang wereldwijd marktleider was in material handling systemen, vindt dat dit bedrijfsonderdeel onvoldoende synergie heeft met de vier kernactiviteiten van het concern op het gebied van energie, zorg, industrie en infrastructuur en steden.

Verkoop Dematic

Siemens verkocht in 2006 ook al material handling dochter Dematic aan de investeringsmaatschappij Triton. Het voormalige Siemens onderdeel, Dematic in Offenbach, is volgens het Amerikaanse vakblad Modern Materials Handling met een omzet van 1,3 miljard dollar in 2011 inmiddels wereldwijd de op drie na grootste material handling leverancier achter SSI Schäfer en marktleider Daifuku.

900 miljoen omzet

Siemens zou wel een minderheidsbelang in het onderdeel willen behouden. De divisie telt ongeveer 3500 werknemers en is goed voor een omzet van circa 900 miljoen euro. Het bedrijf komt op woensdag met een nieuwe strategie naar buiten.

Reageer op dit artikel