nieuws

Vanderlande sluit groot contract met DHL Duitsland

Warehousing

Deutsche Post DHL heeft met Vanderlande Industries een raamcontract getekend voor de levering van sorteer- en logistieke afhandelingssystemen voor een nieuw netwerk van geautomatiseerde aflevercentra in heel Duitsland. Het bedrijf uit Veghel zal de komende jaren installaties leveren voor ten minste twintig locaties.

Vanderlande sluit groot contract met DHL Duitsland

De investering is een reactie van DHL op het snel groeiende pakketvolume door de toenemende online consumentenbestellingen. De te leveren systemen omvatten onder meer een nieuw ontworpen bulk chute die door Vanderlande en DHL gezamenlijk is ontwikkeld. Deze chute moet de productiviteit verbeteren doordat het systeem in staat is om tot tweehonderd pakketten op te bufferen zonder dat hiervoor handelingen van operators nodig zijn.

Bestelauto’s rechtstreeks laden

De pakketten worden direct op het aflevercentrum verwerkt door DHL. Dit spaart tijd en maakt snellere levering aan klanten mogelijk. Voorheen moesten pakketten bij de uitvoer van het systeem eerst handmatig in rolcontainers worden geladen en van daaruit weer handmatig in bestelauto’s. Dit proces is nu geautomatiseerd doordat de bestelauto rechtstreeks vanuit de bulk chute geladen wordt. Hierdoor zijn er minder handelingen nodig, wat weer ten goede komt aan de ergonomie.

Niet meer handmatig scannen

Dankzij het automatiseren van de sorteer- en transportsystemen hoeven pakketten ook niet meer handmatig gescand en gesorteerd te worden. In plaats daarvan is het hele proces vanaf de infeed tot en met de uitgang geautomatiseerd, waardoor er vrijwel geen handmatige handelingen meer nodig zijn. Dit verhoogt niet alleen de snelheid en de efficiëntie, maar het verbetert ook de arbeidsomstandigheden voor de bezorgers van DHL enorm.

Posisorter met hoge capaciteit

Afhankelijk van het aantal chutes worden pakketten met sterk verschillende vormen en formaten door een dubbelzijdige Posisorter van Vanderlande met een hoge capaciteit gesorteerd voor levering aan maximaal 120 postregio’s.

Het nieuwe concept heeft zich volgens Vanderlande en DHL al bewezen op verdeellocaties in onder andere Braunschweig, Bochum, Berlijn (drie locaties), Dinslaken, Oldenburg, Aschheim, Neurenberg en Stuttgart.

Reageer op dit artikel