nieuws

Vriesmagazijn Bakeplus duurzamer dankzij LED-verlichting

Warehousing

Groothandel in voedingsmiddelen Bakeplus uit Venlo heeft een nieuw vriesmagazijn laten bouwen waarbij gebruik is gemaakt van duurzame LED verlichting. Voordeel ten opzichte van conventionele verlichting is dat LED veel minder energie verbruikt en de energiekosten zijn veertig procent lager.

Vriesmagazijn Bakeplus duurzamer dankzij LED-verlichting

Bakeplus, gespecialiseerd in de opslag en fijnmazige distributie van droogwaren, koel- en vriesproducten, heeft bij de nieuwbouw van het vriesmagazijn (1.200 vierkante meter groot) bewust gekozen voor de nieuwste LED technologieën van Philips.

In samenwerking met Dierx Electroservice heeft Bakeplus het nieuwe vriesmagazijn uitgerust met nieuwe verlichting. Volgens de groothandel zijn de voordelen van de nieuwe verlichting direct na installatie goed zichtbaar.

Lager energieverbruik

Zo verbruikt LED-verlichting veel minder energie dan conventionele verlichting en de energiekosten bedragen slechts veertig procent van de kosten voor conventionele verlichting.

Langere levensduur

Daarnaast zijn door de positionering minder verlichtingsarmaturen nodig voor hetzelfde lichtbeeld. Verder heeft de LED verlichting een veel langere levensduur, namelijk vijftien jaar.

Minder uitval personeel

Hierdoor hoeft de verlichting minder vaak vervangen te worden, zo dalen de onderhoudskosten aanzienlijk en ontstaat minder uitval van medewerkers door onderhoud.

Opwarmen niet nodig

Een ander bijkomend voordeel is dat deze verlichting niet eerst hoeft op te warmen, maar direct na inschakelen helder en niet verblindend licht geeft. Doordat LED verlichting een lagere warmteontwikkeling heeft dan conventionele verlichting, kan tevens bespaard worden op de koelkosten van het vriesmagazijn.

Meer ruimte beschikbaar dankzij LED

Aangezien de verlichting slechts tien centimeter vanaf het plafond hangt, in tegenstelling tot vijftig centimeter voor conventionele lampen, is er ook meer ruimte beschikbaar voor het opslaan van goederen en hoeft er minder ruimte onnodig gekoeld te worden door de (eveneens) energiezuinige nieuwe koelinstallatie.

Ook opslag voor derden

Naast de eigen activiteiten wordt dit nieuwe vriesmagazijn door Bakeplus ook opengesteld voor opslag van derden. Het magazijn voldoet aan de HACCP kwaliteitsmanagement voorwaarden waardoor het magazijn geschikt is voor voedingsmiddelen. De groothandel uit Venlo draagt naast opslag ook de zorg voor kwaliteitscontrole, temperatuurregistratie en voorraadbeheer.

Donderdag 27 februari aanstaande wordt het nieuwe vriesmagazijn officieel geopend.

Reageer op dit artikel