nieuws

‘Ikea wil dc in Oosterhout uitbreiden

Warehousing

De Zweedse meubelgigant Ikea is voornemens om de activiteiten in het distributiecentrum in Oosterhout (N-B) uit te breiden. Ikea wil het zelf niet bevestigen maar de uitbreiding zou te maken hebben met het verwerken van de online bestellingen in Nederland, melden zowel dagblad BN De Stem als Retail Detail.

‘Ikea wil dc in Oosterhout uitbreiden

Tegen BN De Stem bevestigt gemeentewoordvoerder Frank Lambregts maandag dat Ikea het distributiecentrum in Oosterhout gaat uitbreiden. Die uitbreiding zou zo’n zestig nieuwe banen op moeten leveren, zegt Lambregts. Ikea beschikt sinds 2001 over een distributiecentrum dat na diverse uitbreidingen nu ruim 110.000 vierkante meter groot is. Het dc, van waaruit winkels in Nederland en België worden bevoorraad, is gevestigd op logistiek bedrijvenpark Weststad III in Oosterhout.

Geen sprake van tweede dc

Volgens de gemeente Oosterhout is geen sprake van de bouw van een tweede distributiecentrum, zoals op diverse websites en sociale media wordt gesuggereerd. “Ze hebben voor deze uitbreiding nog ruimte genoeg in het bestaande centrum. Misschien dat ze in de toekomst nog wel nieuwbouw willen wegzetten, maar daar zijn nu geen plannen voor ingediend”, zegt de gemeentewoordvoerder.

Uitbreiding dit voorjaar in gebruik

Een woordvoerder van Ikea bevestigt tegen BN De Stem dat het de bedoeling is om een distributiecentrum voor de online verkopen in Nederlandse te openen, maar het is nog niet zeker dat die activiteiten in Oosterhout worden toegevoegd.

Volgens e-commerce website Twinkle zou Ikea dit voorjaar de nieuwe uitbreiding voor het verwerken van de online orders in gebruik willen nemen.

Groei online verkoop in Nederland

Ikea e-commercemanager Peder Apelgren bevestigde in een interview met het Financieele Dagblad (FD) afgelopen november dat het Zweedse meubelbedrijf in Nederland een e-commerce distributiecentrum wil openen. De reden voor het plan is dat de verkoop van de vorig jaar zomer geopende webwinkel beter verloopt dan verwacht. De weborders van de Nederlandse webwinkel van Ikea worden nu nog verwerkt in een distributiecentrum in het Duitse Dortmund (foto).

Reageer op dit artikel