nieuws

Heftruckvloot van Estron ondergaat vernieuwing

Warehousing

Voor een periode van 72 maanden huurt Estron in totaal 23 Hyster trucks, variërend van 1,8- en 2,5-tons elektrische vorkheftrucks tot 1,4- en 1,6-tons reachtrucks. Vitesse Vorkheftrucks kocht de trucks bij importeur Heffiq.

Heftruckvloot van Estron ondergaat vernieuwing

Estron Group uit Rotterdam huurt de nieuwe trucks van Vitesse Vorkheftrucks, dat het intern transportmaterieel op haar beurt kocht bij Hyster importeur Heffiq, voorheen Barloworld. Goed overleg tussen de drie partijen resulteerde in een betrouwbare vloot hef- en magazijntrucks, afgestemd op de inzet bij de logistiek dienstverlener, die daarmee de komende jaren verzekerd is van een optimale inzetbaarheid en maximale flexibiliteit.

Overeenkomst met full service

“We huren al sinds 1991 bij Vitesse Vorkheftrucks”, zegt Jeroen Struijk van Estron. “Onze ervaringen zijn prima, ook als het gaat om de service. Ze zijn nooit te beroerd iets extra’s te doen, kennen ons bedrijf, de specifieke inzetwensen en eisen en bieden bovendien altijd een concurrerende prijs. Omdat het materieel nog in goede staat was, hadden we het vorige contract al een keer met een jaar verlengd. Maar nu waren de trucks echt toe aan vervanging.”
In de huurovereenkomst is een full service onderhoudscontract opgenomen. Met het totaal concept ontzorgt Vitesse de logistiek dienstverlener. “Of het nou gaat om preventief onderhoud, schadeherstel, storingen oplossen, of het leveren van vervangend materieel; de totale zorg voor de intern transportvloot ligt in hun handen. Ook die voor de batterijen en de laders”, aldus Struijk. De verplichte jaarlijkse keuring van de trucks wordt geregeld door Heffiq.

Vloot op maat na demotraject

De  recente vervanging van de trucks bij Estron is een mooi voorbeeld van de intensieve samenwerking tussen Heffiq en Vitesse. Tijdens een demotraject zijn de nieuwe trucks volledig afgestemd op de inzet bij de dienstverlener. Zo zijn rij- en hefsnelheden begrensd om een maximale veiligheid te bieden, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Ook is de remkracht van de trucks aangepast aan de wensen van de chauffeurs. Vanuit zowel veiligheids- als duurzaamheidsoogpunt zijn alle trucks voorzien van onder andere LED-werklampen.

Ferryvervoer en luchtvracht

Estron Group groeide in bijna 50 jaar uit tot een toonaangevende ferryvervoerder. Daarnaast verzorgt de onderneming voor meerdere klanten de expeditie door heel Europa. Eind jaren negentig werd het dienstenpakket uitgebreid met warehousing en overzees transport. Voor het bevoorraden van schepen in de Rotterdamse haven beschikt Estron onder andere over een distributiecentrum en twee barge schepen. Sinds kort heeft de dienstverlener ook een eigen luchtvrachtkantoor onder de rook van Schiphol. Daartoe ging Estron begin dit jaar een samenwerking aan met Emotrans.

Reageer op dit artikel