nieuws

Dok Vast en Heembouw bouwen tweede BREEAM-dc in Tilburg

Warehousing

Vastgoedbelegger Dok Vast en Heembouw beginnen in maart met de bouw van een nieuw distributiecentrum op Vossenberg West II in Tilburg. Het is het tweede dc dat beide bedrijven op dit logistiek bedrijvenpark ontwikkelen. Het pand wordt circa 50.000 vierkante meter groot en de ambitie is dat het dc voor zowel ontwerp als realisatie de BREEAM-NL score ‘Outstanding’ krijgt.

Dok Vast en Heembouw bouwen tweede BREEAM-dc in Tilburg

Afgelopen jaar realiseerde Heembouw uit Roelofarendsveen ook op Vossenberg West II in opdracht van Dok Vast het volgens beide bedrijven ‘meest duurzame distributiecentrum van Nederland’ dat beschikt over een BREEAM-NL Outstanding (vijf sterren) kwalificatie voor zowel ontwerp als realisatie.

Logistieke operatie Nokia Solutions

Drie van de vier hallen waar dit dc uit bestaat, zijn inmiddels door logistiek dienstverlener DB Schenker in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener verzorgt vanuit deze hallen de Europese logistiek voor Nokia Solutions and Networks.

Oplevering is begin oktober

Het nieuwe dc, dat Dok Vast op eigen risico bouwt, bestaat uit een magazijn van circa 43.600 vierkante meter, een mezzanine van 4.700 vierkante meter en een kantoor van 1.400 vierkante meter. Ook voor dit dc, dat ontworpen is door Habeon Architecten, ambieert Dok Vast een BREEAM-NL Outstanding score voor ontwerp en realisatie. De geplande bouwduur is overigens kort. De oplevering staat al gepland op begin oktober dit jaar. Raimond Weenink bedrijfsmakelaardij uit Tilburg begeleidde de transactie.

Reageer op dit artikel