nieuws

Grote grond deals in Zuidwest Nederland

Warehousing

Mepavex Logistics, onderdeel van de Meeus Group, heeft veertien hectare grond op industrieterrein Noordland gekocht van de gemeente Bergen op Zoom. Met de transactie is een bedrag van ongeveer 14 miljoen euro gemoeid.

Grote grond deals in Zuidwest Nederland

Mepavex Logistics wil in het gebied een magazijn realiseren voor de opslag van gevaarlijke goederen. Daarnaast wil Mepavex zich in de toekomst meer toeleggen op het om- en herverpakken van producten. De veertien hectare grond grenst aan een nog realiseren containerterminal.

Logistieke hotspot

Ton Linssen, wethouder Economische Zaken van Bergen op Zoom is enthousiast over de aankoop van Mepavex Logistics: “Op deze manier kunnen we de positie van Bergen op Zoom als logistieke hotspot van Zuidwest Nederland nog meer versterken. Daarnaast leveren de nieuwe ontwikkelingen in het gebied veel extra arbeidsplaatsen op.”  Toon Meeus van Mepavex Logistics: “Bergen op Zoom kan zich meer toeleggen op het water- en wegentransport en Roosendaal kan zich meer richten op vervoer over de weg en het spoor. Samen kunnen deze steden Zuidwest Nederland logistiek op de kaart te zetten.”

DC Vlissingen

Logistiek dienstverlener Verbrugge huurt per 1 januari  een distributiecentrum van 30.030 vierkante meter. Het zogenoemde DC Vlissingen is gelegen bij de zeehaven van Vlissingen. DC Vlissingen is in 2003 ontwikkeld. ProDelta is sinds 2007 eigenaar.  Verbrugge is een logistieke dienstverleners in de havens van Vlissingen en Terneuzen. Verbrugge behandelt een volume van meer dan 10 miljoen ton per jaar.

Reageer op dit artikel