nieuws

Vandeputte neemt semi geautomatiseerd dc in gebruik

Warehousing

Het Belgische bedrijf Vandeputte heeft haar oude dc in Wilrijk ingeruild voor een nieuw, semi-geautomatiseerd distributiecentrum in Puurs.

Vandeputte neemt semi geautomatiseerd dc in gebruik

Het nieuwe dc van de producent van veiligheidsproducten voor het bedrijfsleven is 18.000 vierkante meter groot en heeft een hoogte van tien meter. Het pand was nodig vanwege de toenemende elektronische bestellingen. Het gevolg is kleinere volumes wat negatieve gevolgen had voor de orderpicktijd en kosten. Peggy Daneels, ICT & Supply Chain Director: “De indeling en hoogte van de bestaande gebouwen in Wilrijk maakten het moeilijk om onze logistieke processen aan te passen aan deze gewijzigde behoeften, een efficiëntieverhoging door te voeren en de verdere groei van de onderneming te ondersteunen.” Met de bouw van het nieuwe pand is dat opgelost. Door de automatisering kan Vandeputte met hetzelfde aantal medewerkers dagelijks 2000 bestellingen verwerken, in plaats van 1500 voorheen.

Magazijnsysteem

Het nieuwe dc heeft 12 laad- en losdeuren, een automatisch bakkenmagazijn met 36.000 bakken en drie miniloadkranen met toegang tot 36 540 picklocaties, vier orderverzamelstations en een transport- en sorteerinstallatie. Dezebinstallatie wordt samen met het manuele palletmagazijn (12.168 palletlocaties) aangestuurd door magazijnbeheersoftware E’wms van Egemin. Dit systeem regelt de stroom van inkomende en uitgaande goederen en staat in verbinding met het SAP-systeem dat de bestelling, voorraad en facturatie regelt.

Nieuw bedrijventerrein

Het dc staat op de nieuwe bedrijvenzone Pullaar 2 bij Puurs, waar ook GLS, DSV en Duvel Logistics zich hebben gevestigd. Het pand is ontwikkeld door logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman.

Reageer op dit artikel