nieuws

Kion ziet omzet en winst stijgen

Warehousing

De Kion Group heeft de eerste negen maanden van 2013 positief afgesloten. Zowel de winst als omzet namen toe.

Kion ziet omzet en winst stijgen

Kion Group, het moederbedrijf van onder meer Still, Linde en Baoli, zag de eerste drie kwartalen de verkoop stijgen met tien procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam, ondanks een verslechterde West Europese afzetmarkt, toe met 0,3 procent tot ruim 3 miljard euro. De winst steeg ruim 3 procent naar 300 miljoen euro.

Mondiale cijfers

Kion presteert daarmee beter dan de mondiale material handling markt. De verkoop van material handling voertuigen nam met vijf procent toe. De vijf procent groei bevat onder meer de toenemende verkoop van vorkheftrucks. In de eerste negen maanden zijn wereldwijd 752.000 stuks verkocht, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er 716.300.

Groeimarkten

Kion schrijft zijn groei toe aan de groeimarkten Azië, Oost Europa en Brazilië. In Azië, exclusief Japan, steeg de verkoop 9,2 procent (248.900 voertuigen), In Oost Europa was de toename 5,9 procent (43.400 voertuigen) In Latijns Amerika nam de verkoop toe met 10,2 procent tot 39.300 voertuigen. Noord Amerika noteerde een toename van 11,2 procent met 147.000 trucks. In West Europa had het bedrijf het lastiger. De afzet daalde de eerste negen maanden met 2,8 procent naar ruim 190.000 voertuigen.

 

Teglijk met de cijfers, maakt ceo Gordon Riske bekend dat Kion zich meer gaat roeren in de Verenifde Staten waar het bedrijf nu nog ondervertegenwoordigd is, aldus de algemeen directeur. Ook gaat Kion zijn mondiale service- en verkoopnetwerken uitbreiden.

Reageer op dit artikel