nieuws

Emrol neemt activiteiten failliet BAT Nijkerk over

Warehousing

Het Belgische Emrol heeft van het failliete Batterij Aandrijf Techniek (BAT) alle lopende onderhoudscontracten met onmiddellijke ingang overgenomen. Om de bestaande dienstverlening richting klanten te garanderen heeft Emrol ook drie servicemonteurs van BAT in dienst genomen.

Emrol neemt activiteiten failliet BAT Nijkerk over

Met 32 jaar ervaring op vlak van batterijen en laders beschikt Emrol volgens eigen zeggen over de nodige technische kennis om de continuïteit en kwalitatieve opvolging van de huidige contracten te garanderen. Het in het Belgische Malle gevestigde bedrijf zegt in een persbericht dat het in overleg met de curator alle verantwoordelijkheden van BAT overneemt namelijk: condities, garantie en onderhoud. Het pand van BAT in Nijkerk sluit echter wel de deuren. “De klanten van BAT hoeven zich geen zorgen te maken over de service en onderhoud aan hun batterijen en laders”, aldus Emrol.

Emrol levert Trojan en Fronius

BAT, dat sinds 1993 op de Nederlandse tractiemarkt actief was, leverde tractiebatterijen van TAB en op het vlak van laders ging het om het merk Fronius. Deze merken maken ook deel uit van het gamma van Emrol. De onafhankelijke batterijspecialist uit het Vlaamse Malle levert ook merken zoals Trojan, Sonnenschein, EDrive, Fullriver en Mori.

BAT nam recent FAAM Benelux over

Het faillissement van BAT is opmerkelijk aangezien toenmalig directeur AJ van der Kam in juni aankondigde dat het alle activiteiten van FAAM Benelux in Almelo inclusief een deel van het personeel zou overnemen. In een eerder interview met Logistiek in het oktobernummer van 2012 vertelde Van der Kam nog dat hij grootse plannen had met BAT. “Mijn doelstelling is om dit bedrijf professioneler te maken en weer op de kaart te zetten in de branche. Het belangrijkste is om met mijn kennis vooral de klanttevredenheid te verbeteren. Daar kun je in mijn ogen alleen maar in slagen door de continuïteit te verbeteren.”

Reageer op dit artikel