nieuws

Sligro bouwt bezorgservice dc in Berkel en Rodenrijs

Warehousing

Foodgroothandel Sligro heeft vandaag een bedrijfskavel van circa vier hectare aangekocht voor de bouw van een distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland). Hiervoor hebben burgemeester Ewald Van Vliet (foto links) van Lansingerland, waar Berkel en Rodenrijs deel van uitmaakt, en Sligro-directievoorzitter Koen Slippens een koopovereenkomst ondertekend. Met de komst van Sligro dc zijn rond de 260 arbeidsplaatsen gemoeid.

Sligro bouwt bezorgservice dc in Berkel en Rodenrijs

Het distributiecentrum, waarvan de bouwstart gepland staat voor begin volgend jaar, moet verrijzen op het nieuwe Bedrijvenpark Oudeland 2 in Berkel en Rodenrijs. Sligro gaat volgens eigen zeggen een ‘hypermodern en duurzame Sligro Bezorgservicegroothandel’ bouwen op dit bedrijvenpark dat is gelegen aan de regionale N471.

Locatie ligt strategisch in de Randstad

Directievoorzitter Koen Slippens stelde vanochtend dat deze vestigingslocatie een uitstekende plek is voor de uitrol van de Sligro Bezorgservicegroothandel in de regio Den Haag-Rotterdam. “Het heeft een uitstekende ontsluiting naar de snelwegen A12, A13, A20 en ligt daarom strategische in de zuidvleugel van de Randstad”, aldus Slippens.

Duurzame technieken

In het nieuwe distributiecentrum worden volgens Slippens de nieuwste technieken ingezet om zo duurzaam mogelijk te werken. Zo kent het pand geen gasaansluiting voor een cv-installatie. “Verwarming vindt volledig plaats door gebruik te maken van onder andere restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie.”

In Venray opent Sligro ook een nieuw dc

De verkoop van het bouwkavel van circa 38.500 vierkante meter aan de foodgroothandel betreft volgens de gemeente Lansingerland tot nu toe de grootste verkoop op Oudeland 2. Voor de grond betaalt Sligro acht miljoen euro. De ingebruikname van het pand staat gepland op augustus-september volgend jaar.

Venray is in september geopend

Sligro nam in september een nieuw distributiecentrum in gebruik op de Blakt in Venray. Dit dc van 30.000 vierkante meter wordt gebruikt voor Sligro Bezorggroothandel. Van hieruit worden Sligro-klanten beleverd die frequent bestellen en gebruik maken van het e-commerce bestelsysteem van de foodgroothandel. Het verzorgingsgebied van het ‘Venray dc’ beslaat de gehele provincie Limburg en oostelijk Noord-Brabant.

Winst van 69,5 miljoen euro

Sligro Food Group heeft 46 zelfbedieningsgroothandels en 11 bezorggroothandels. Het Veghelse bedrijf richt zich op groot- en kleinschalige horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf en kleinschalige retailbedrijven. Over het jaar 2012 behaalde Sligro een omzet van €2.467 miljoen euro met een nettowinst van 69,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel