nieuws

Huisman bouwt extra magazijn voor spare parts

Warehousing

Constructiebedrijf Huisman in Schiedam neemt een nieuw magazijn in gebruik. Het magazijn wordt gebruikt voor de distributie van reserveonderdelen.

Huisman bouwt extra magazijn voor spare parts

Het nieuwe, extra magazijn is nodig omdat Huisman,  dat onderdelen bouwt voor de off shore markt, de reserveonderdelen weer in eigen beheer neemt. Voorheen was dat geoutsourced. Het nieuwe magazijn staat in dezelfde straat als het reguliere magazijn en is 1800 vierkante meter groot. Stow mocht de diverse systemen leveren.

Inrichting

Het vernieuwde magazijn heeft onder meer pallestellingen voor zware pallets in combinatie met een smalle gangentruck. Ook is er een “douanekooi” geplaatst met schuifdeuren. Voor alle kleinere onderdelen zijn legbordstellingen voorzien, de capaciteit is 160 kg per legbord. Om de veiligheid te vergroten zijn stellingen en looproutes afgeschermd met beschermers of gaaswanden.  Het magazijn telt 900 palletplaatsen, 4000 bin locaties en een deel luchtvracht. Het WMS is, net als in het originele magazijn, van Consafe.  Het ERP systeem van Isah wordt ook overgenomen.

Reageer op dit artikel