nieuws

Van Riet levert sorteersysteem nieuw dc VanHaren

Warehousing

Het eind augustus in gebruik genomen distributiecentrum van VanHaren schoenen in Waalwijk maakt gebruik van een transport- en sorteerinstallatie van Van Riet Material Handling Systems. De magazijnoplossing, die Van Riet installeerde tijdens de nieuwbouw van het dc, bestaat uit twee delen, de goederenontvangst en de goederenuitgifte.

Van Riet levert sorteersysteem nieuw dc VanHaren

Bij de bouwplannen van het VanHaren distributiecentrum, waarvan de bouw negen maanden duurde, is uitgegaan van een verwerking van maximaal tien miljoen paar schoenen op jaarbasis. Van Riet Material Handling Systems werd door de schoenen retailer in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van de transport- en sorteeroplossing. Deze gezamenlijke aanpak heeft er in geresulteerd dat bij het ontwerp bijvoorbeeld al tijdig rekening werd gehouden met de elektrische aansluitpunten en de bouw van stevige bordessen.

Beperkte loopafstanden

De magazijninrichting die Van Riet installeerde, bestaat uit twee delen, de goederenontvangst en de goederenuitgifte. Het uitgangspunt is een laagdrempelig systeem dat volgens de magazijninrichter inmiddels efficiënt fungeert en waarbij bijvoorbeeld de loopafstanden beperkt worden.

Scannen en wegen bij goederenontvangst

Het proces in het nieuwe VanHaren dc op logistiek bedrijvenpark Haven 7 in Waalwijk is zo ingericht dat bij de goederenontvangst kartonnen schoendozen op een transportband worden gezet waarna ze gescand en gewogen worden. Door middel van het wegen vindt er een gewichtscontrole plaats. Na deze controle beslist het bovenliggende systeem of de dozen in het magazijn terecht komen, of dat ze via crossdocking direct bestemd zijn voor één van de 143 filialen.

Automatisch labelen

Bij de goederenuitgifte komen dozen via de crossdocking en vanuit het magazijn na het picken van de orders. Op deze transportlijn worden de dozen opnieuw gescand. Na scanning worden de pakketten automatisch gelabeld met een filiaaletiket en worden de dozen gesorteerd over twee lijnen. Bij deze lijnen staat magazijnpersoneel dat de dozen verdeelt per filiaal in rolcontainers.

“De geboden oplossing is door VanRiet dusdanig ontworpen dat er voor de toekomst genoeg uitbreidingsmogelijkheden zijn. Zo kan de goederenontvangst worden uitgebreid met meer ontvangstlijnen en is er een fijnmazigere sortering mogelijk.”, zegt Gerard van Riet, die wereldwijd namens VanRiet verantwoordelijk is voor de Key Account, Deichmann schuhe, het Duitse moederconcern van VanHaren.

Zes miljoen schoenen in 2012

In 2012 werden door VanHaren Schoenen via de filialen en de online shop ruim zes miljoen paar schoenen verkocht wat het maximum was qua verwerking in het vorige distributiecentrum dat gevestigd was in Nieuwkuijk.

Reageer op dit artikel