nieuws

Noordoost Brabant bundelt krachten als hotspot

Warehousing

De lokale samenwerkingsverbanden Platform Logistiek Noordoost-Brabant (PLNOB), Logistiek Platform ‘s-Hertogenbosch (LPsH) en het Logistiek Platform Oss (LPO) slaan de handen ineen. Het doel is om de regio Noordoost Brabant beter te positioneren als logistieke hotspot.

Noordoost Brabant bundelt krachten als hotspot

Logistieke hotspot Oss-Veghel-Eindhoven bezet de vijfde plaats op de ranglijst van de Logistieke kaart van Nederland van het magazine Logistiek. Om die  positie te verbeteren en uit te nutten, hebben de lokale samenwerkingsverbanden Platform Logistiek Noordoost-Brabant (PLNOB), Logistiek Platform ‘s-Hertogenbosch (LPsH) en het Logistiek Platform Oss (LPO) slaan de krachten gebundeld onder de naam Vijfsterren Logistiek.

Stimulans

Logistieke dienstverleners, verladers, onderwijsinstellingen en gemeenten werken al langer samen. Op thema’s als imagoverbetering van de sector, logistiek onderwijs, connecties met de havens van Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam en benodigde voorzieningen zoals grond en infrastructuur vindt al afstemming plaats. Vijfsterren Logistiek wil een nog bredere samenwerking tussen het bedrijfsleven stimuleren, waarbij ook onderwijs en overheden aansluiten en faciliteren.

Logistieke hotspot Oss-Veghel –Eindhoven heeft al eerder vijfde gestaan de ranglijst van de Logistieke kaart van Nederland, dat was in 2011. Een jaar later zakte de hotspot terug naar plaats zes. Vijfsterren Logistiek moet er voor zorgen datin 2014 niet dezelfde weg wordt bewandeld en dat Noordoost Brabbant verder stijgt op de hotspot ranglijst.

Reageer op dit artikel