nieuws

Nieuwe twijfel realisatie Logistiek Park Moerdijk

Warehousing

Er is opnieuw onzekerheid ontstaan over de realisatie van het Logistiek Park Moerdijk (LPM). De Brabantse politiek wil een nieuw onderzoek naar het nut van het park.

Nieuwe twijfel realisatie Logistiek Park Moerdijk

Het Logistiek Park Moerdijk (LPM) was eind juli een belangrijke stap dichter bij realisatie door de goedkeuring van het ontwerp inpassingsplan door Gedeputeerde Staten. Ruim een maand later is er toch weer twijfel over de komst van LPM. Coalitiepartijen CDA en SP vragen zich af of het nieuwe bedrijfsterrein gezien de economische recessie nog wel nodig is. Ze willen daarom een nieuw onafhankelijk onderzoek, met name naar de financiële risico’s.  De SP wil ook weten of het plan wel genoeg werkgelegenheid oplevert, meldt Omroep Brabant. De provincie gaat uit van zo’n 6000 arbeidsplaatsen, maar dat aantal wordt nu in twijfel getrokken.

Heet hangijzer

De ontwikkeling van één van de grootste logistieke parken in Nederland (ruim 140 hectare) is al jaren een heet hangijzer in de Brabantse politiek. Het logistieke centrum is bedoeld voor opslag en distributie, maar ook voor assemblage en verpakken. Het terrein is gepland voor bedrijven met een omvang van minimaal vijf hectare. LPM moet komen te liggen in ‘de oksel’ van de snelwegen A16 en A17, bij knooppunt Klaverpolder.


Lees ook
Logistiek Park Moerdijk stap dichter bij realisatie
“Heroverweeg aanleg Logistiek Park Moerdijk”

Reageer op dit artikel