nieuws

Heftruckchauffeurs Motrac winnen zilver

Warehousing

Een tweede plek na een zinderende finale tegen het Duitse team. Dat was waar het Nederlandse team van heftruckchauffeurs mee naar huis ging na afloop van de internationale ‘Staplercup’ bij Linde in Aschaffenburg.

Heftruckchauffeurs Motrac winnen zilver

Het team uit Nederland bestond uit Theo Mankor, Arno van Meulenaarsgraf en Eric Moerdijk. De Nederlanders waren de winnaars van de Nederlandse Heftuckcup gehouden afgelopen juni bij de Sligro in Veghel.

Indrukwekkende prestatie dreamteam

Het Nederlandse team is dik tevreden met het behaalde resultaat. ‘Het deelnemen is al leuk’, vertelt Van Meulenaarsgraf, die al twee keer eerder heeft meegedaan. “Het is mooi om te zien wat al die heftruckchauffeurs kunnen presteren op diverse machines. Zeer indrukwekkend!’
De mannen van het ‘MotracLinde Dream Team’ zijn in het dagelijkse leven werkzaam bij klanten van Linde-importeur Motrac:  Arno van Meulenaarsgraf en Theo Mankor bij Fetim in Amsterdam en Eric Moerdijk bij Monie Nieuwdorp in Nieuwdorp.

Lange tijd gelijk op met Duitsers

Tijdens het evenement moesten de deelnemers parcours rijden op diverse Linde-trucks, waaronder een R16 reachtruck, een H30 verbrandingstruck en een elektrische heftruck E18. De finale ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk pakte het Duitse team de titel voor de vijfde keer.
De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als Duits kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een international evenement. Dit jaar hebben 14.000 mensen een bezoek gebracht aan de Marktplatz in Aschaffenburg waar het wedstrijdparcours stond opgesteld.

Reageer op dit artikel